Bilbatteri Test

Batteriet används för att tillföra elektrisk energi i en bil är ett laddningsbart batteri. Det är ofta som en SLI-batteri, som står för start, belysning och tändning. Bilbatterier har två terminaler, positiv (+) och negativa (-). Även uppladdningsbara, de flesta av batterierna har en livslängd på 3 till 5 år, varefter de måste ersättas med nya. Korrekt underhåll kan garantera att ditt batteri pågår under 3 till 5 år. De flesta av bilen startproblem är relaterade till batteri, och därför är väl bevandrade med bilbatteri testförfarandet kan vara till stor hjälp.

Vissa försiktighetsåtgärder Innan du börjar

Medan testa ett bilbatteri, se till att du följer tillverkarens anvisningar. Du måste ta några säkerhetsåtgärder vid batteri tester. Använd skyddsglasögon på dina ögon kan gnistor flyger i huven skada dina ögon. Undvik att bära smycken, eftersom de är goda ledare av elektricitet. Den främsta sak att göra, är att koppla alla kablar. Ännu viktigare, alltid hålla i minnet att batteriet på din bil har tillräckligt med kraft för att ge dig en intensiv chock.

Testa Bilbatteri med en multimeter

För att få en exakt avläsning på multimeter, starta om den och ställ in den på 50 volt skala. Blyet ska anslutas till tjänsten som batteriet i stället för kabel, för en korrekt spänning läsning. Den röda ledningen i multimetern ska anslutas till den positiva (+) terminal, medan den svarta kabeln ska anslutas till den negativa (-) pol. Efter 15 sekunder notera avläsningen på multimetern mätaren. Om du har en 12 volts batteri, bör behandlingen vara minst 9,6 på multimetern för batteriet att ta ansvar. Om det är mindre än 9,6, då är det dags att välja ett nytt batteri.

Många tillgripa praxis för kortslutning av batteriet, varvid de tar ett ledande föremål och hålla ena änden till en terminal, medan borstar eller drar den andra terminalen med den andra änden, för att testa den. På grund av dess risker, vilket inkluderar en hög volts chock – som till och med kan leda till döden, är metoder som detta bäst undvikas.

Andra enkla metoder för Battery Test

Du kan också bestämma om batteriet är dött genom att iaktta några saker i bilen. Kontrollera om lamporna i bilen, inklusive varningsljus, belysa ordentligt. Kontrollera om bilens ljudsystem fungerar när du slår din tändningsnyckeln till ON eller ACC. Om radion fungerar, men bilen inte startar, är det ett tecken på en låg batterinivå. I vissa fall felet kan vara med kablarna anslutna till batteriet, så det är klokt att dubbelkontrollera dem innan förhastade slutsatser. Om du känner att bilbatteriet är svagt kan du kontrollera spänningen med en multimeter.

Regelbundet underhåll kommer att säkerställa att din bil batteriet tar för det löper ut, och alla dina bil problem hålls i schack. Säkerhetsåtgärder som att använda en terminal skydd spray, hjälp att optimera batteriets livslängd. Som vi nämnde tidigare, är väl bevandrade med förfarandet kan spara dig en resa till bilverkstad, vilket sparar din dyrbara tid och pengar.

Bärbar DVD-spelare för barn
Bil Överhettning Problem
Generator Problem Diagnos
Bilvax Remover
Vad är en varvräknare
Hur du ändrar bromsvätska
Hur länge bromsbelägg Sista
Topp 10 Bästa ljudböcker
Fläktmotorn Motstånd
Bilvax Jämförelse
Framhjulsdrift Bilar

Leave a Reply