Bilbatteri Korrosion

Korrosion är den värsta fiende alla elektriska anslutningar. När fukt kommer i kontakt med metallföremål av någon elektrisk instrument orsakar det korrosion. Eftersom det finns ström går igenom metall anslutningarna, de tenderar att attrahera och hålla olika föreningar på dem. Dessa föreningar går samman och så småningom störa förbindelsen mellan elektriska kontakter.

Bilbatteriet är en typ av laddningsbart batteri som tillför elektrisk energi till olika komponenter. Den grundläggande funktionen hos ett bilbatteri är att få igång bilen. Av de många problem som kan möta, är batteriet korrosion vanligt och ibland kan även förstöra hela batteriet, kräver ersättning. Men den goda delen att det kan förebyggas följande enkla instruktioner.

Vad orsakar Batteri Korrosion?

Den viktigaste faktorn bakom den vätgas som produceras av svavelsyra närvarande inne. När batteriet är på jobbet, är små mängder vätgas frigörs kontinuerligt genom ventilations mössor. Väl ute, blandar denna gas med smuts, fukt och värme i luften tillsammans med fett, kylarvätska och olja i bilen huva och korroderar batteripolerna och kablarna. Korrosion är alltså en naturlig process, som kan förebyggas och undvikas genom korrekt bilbatteri underhåll.

Rensa bilbatteriet

Handskar, ögonskydd redskap, bakpulver, en skiftnyckel, vaselin och en gammal tandborste är det material du behöver för att bli av med korrosion. Måste du följa instruktionerna nedan, som hjälper dig i borttagningsprocessen:
Punkt 1
Till att börja med, lossa alla klämmor med en skiftnyckel och dra batterikablarna. Den positiva kabeln behöver avlägsnas först, följt av negativ. När du håller dessa kablar åt sidan, se till att de inte vidrör varandra. Placera dem separeras från varandra.

Steg 2
Du kommer då att blanda vatten tillsammans med bakpulver och bilda en pasta som lösning. Vid varje terminal inlägg, tillämpa generösa mängder av pastan med hjälp av en gammal tandborste. När denna pasta appliceras på korroderade områden, skum märkt. Lämna det som det är ca 5 till 10 minuter, så att det suger upp.

Punkt 3
För att ta bort alla kvarvarande korrosion från terminalerna, skrubba dem noggrant med en tandborste. Tvätta dessa områden med vatten och använda pappershanddukar för att torka ut. Var försiktig och undvika att få pastan på dina kroppsdelar eller kläder.

Punkt 4
När båda poler tvättas och torkas, använda pappershanddukar för att tillämpa ett tätt skikt av vaselin på varje inlägg. Se till att hela terminalen är täckt med vaselin. Nu ansluter batterikablarna du tog bort i början tillbaka till sina respektive platser. Medan du sätter den negativa kabeln ansluten innan positiv. Säkra båda kablarna genom att dra åt dem.

Tips och varningar

När du rengör batteriet, rekommenderas det att du skyddar dina ögon genom att bära rätt öga redskap. Gnistor kan flyga när du försöker ansluta back batterikablarna.
Ta bort alla metall smycken du kan bära som armband, ringar och även armbandsur med en metall rem vid rengöring bilbatteriet. När metallföremål kommer i kontakt med terminaler det kan orsaka brännskador på handen.
Batterisyra är farligt och därför rekommenderas inte röra korrosion eller vitt pulver med bara händer. I fall du gör, se till att du tvätta händerna omedelbart och tillämpas lite bakpulver på plats.
Varje gång du fyller på spolarvätska, är det viktigt att kontrollera batteriets korrosion.
Följ sekvensen för att ta bort och fästa terminaler som anges i instruktionerna för att undvika elektriska stötar.
Även bakpulver är bäst för det här jobbet, kan du även använda alla luftade drycker eller väteperoxid om du vill.

Det finns vissa förebyggande kit som finns på marknaden, som är effektiva för att förhindra korrosion. Använder sådana produkter eller genom att regelbundet rengöra och underhålla batteriet, kan du se till att korrosion inte få det bättre av batteriet.

Mp3-spelare
Hur man gör en baby Cover Car Seat
Dashboard Reparation
Bil motorproblem
Bromsbelägg och rotorer Kostnad
Hur man öppnar en Frozen bildörr
Motorvagn antenn
Hur överföra musik från en dator till en MP3-spelare
Hur konvertera WMA till MP3
De flesta tillförlitliga bilar av 2012
Kupén

Leave a Reply