Bilbatteri Förväntad livslängd

Beroende på underhåll och andra faktorer som nämns nedan, kan ett bilbatteri dö på dig även i ett år, men å andra sidan kan även fungera bra för fem år eller mer.

Bilar har olika delar som behöver ström som levereras av ett batteri. Under en tid dessa batterier uttömma sig, och vi måste få dem ut. Men efter en långsträckt tidsperiod, ladda batteriet inte längre fungerar, och du kan behöva köpa en ny för dig själv. Bilbatteriet bekämpar en dubbel kamp, ​​å ena sidan att leva längre och den andra till makten alla nya contraptions som pryder din bil. Även ny teknik har hjälpt batteriet blir mer utrustade för att hantera mer makt, ger den ökade energiförbrukningen av avancerade fordon för hela striden tillbaka till ruta ett.

Det finns flera faktorer som spelar sin del i att påverka batteriets livslängd. Kvaliteten på själva batteriet och användningen undan, beror mycket även om den övergripande underhåll av bilen och batteriet. Den genomsnittliga livslängden för ett bilbatteri i dagens värld sägs vara runt 5 år eller så. Men detta kan vara mindre eller ännu mer, beroende på olika faktorer.

Väder
Många bilbatterier kommer med klimat specifikationer. Det står på batteriet vad är den lägsta temperaturen vid vilken batteriet börjar utan att ge alltför mycket besvär. Så om du bor i de kallare delarna av världen, få ett batteri som fungerar i klimatförhållandena på platsen. Många köper bilen i ett varmare stad och sedan flytta till ett annat, mycket kallare stad och har problem bil när han försökte starta. Så detta är ett viktigt tips att tänka på.
Användning
Överanvända bilbatteriet kan dramatiskt förkorta batteriets livslängd. Så testar inte det. Håll de främre lamporna när du inte behöver dem, inte tutar för mycket och hålla AC och stereo stängs av när bilen inte är igång. Att hålla alla batteridrivna delar av bilen “på” när bilen motorn inte är igång kommer att dränera batteriet mycket snabbare.
Batteri slitage
Sättet och perioder av uppladdning och urladdning direkt påverka batteriets livslängd. Varje gång ett batteri utsläpp, det är en förlust av metall från plattorna, vilket är precis som det är. Om, emellertid, det finns någon oegentlighet i denna process, minskar livslängden negativt. Till exempel, om regulatorn används för laddning är felaktig, om batteriet är överladdas, om urladdning perioden (nyttjandeperiod) förlängs utöver den maximala tiden, kommer du att öka slitage av batteriet. Om du håller på att batteriet laddas ur för länge, det finns en reaktion som kallas “Sulfatering” som händer inuti batteriet, som permanent skadar det. Andra noterbara faktorer felaktig hantering av batteriet, felaktig placering av batteriet i bilen, så att den kan skramlade på dåliga vägar.
Underhåll
Regelbundet batteri underhåll går långt i att förbättra sitt liv. Nästa gång du skickar din bil för service till stationen, se till att killen kontrollerar ditt batteri. Batteriet linje och terminalerna måste rengöras och underhållas för att optimalt utnyttja det, så att det inte kommer att ge några problem i framtiden. Få vattnet i batteriet laddat och se till att batteriet är laddat när du tar emot ditt fordon.

Medan dessa var endast några grundläggande tips, kommer de att gå en lång väg för att öka batteriets livslängd. Bilbatteriet är en elektrokemisk enhet och därmed måste underhållas och kontrolleras ofta för att säkerställa optimal prestanda. Så inte ignorera bilreparationer! Och om genom att göra så, är batteritiden kommer att öka, så varför inte?

Bilrekonditionering
Hur man gör en baby Cover Car Seat
Symtom på en dålig Gasspjällssensor
Läder Seat Care
Bästa ljudredigering programvara
Felsökning bil problem
Bil Top pakethållaren
Smidda hjul Vs. Gjutna hjul
Hur mycket kostar det att måla en bil
Bilhögtalare Installation
Bil draganordning

Leave a Reply