Bil Vaxning Tips

Jag är säker på att alla har upplevt spännande känslan av att köpa något du har längtat efter, som också med dina surt förvärvade pengar. Detsamma gäller när du köper en bil. En bil är mer än bara ett fordon, det är en investering. Din bil kan se helt nya under en mycket lång tid om du vet de rätta metoderna för underhåll av fordon. Bilen vaxning tips i denna artikel kommer att hjälpa till att hålla den yttre kroppen av bilen ser ny som någonsin!

Vaxning din bil tjänar ett dubbelt syfte. Det inte bara ger en naturlig glans till din bil, men också skyddar sin färg från svåra förhållanden som regn och värme. Oavsett hur försiktig du försöker vara, är det omöjligt att hålla bilen helt borta från mindre repor och chips. Bilvax hjälper till att minska synligheten av dessa skador genom att bilda ett tunt genomskinligt lager över färgen. Korrosion kan också förhindras genom bil vax som det tätar färgen och förhindrar vatten från att ha direkt kontakt med metallen i bilen. Ingen av vax produkter är permanenta, vilket bilen behöver vaxas regelbundet för bästa möjliga resultat. De bästa vax produkter förblir intakt under en period av tre månader, och du kan använda dem för optimal nytta. Bil vaxning spelar en avgörande roll inte bara i underhåll av bilen, men kommer också att öka andrahandsvärdet på bilen. Det kan hålla din begagnade bil ser enastående!

Tekniker

Innan du börjar vaxning, måste ytan av bilen som ska tvättas ren eller grus kommer att få tvättas i ytan vilket gör att repa lacken.
Använd en god kvalitet applikator, liksom en mikrofiber svamp.
Den metod du använder för att applicera vaxet är också mycket viktigt. För huven, taket och bagageluckan, är det mest effektiva sättet för att applicera vax från framsidan till baksidan. Medan, om sidstyckena, applicera vax med upp-ner rörelser.
Många har ett tvivel om hur mycket vax måste tillämpas. Tja, ger ett tunt lager av vax det bästa resultatet, förutom överflödigt vax kommer att utplånas ändå. Du kan hålla applikatorn lätt fuktig hela tiden för bästa resultat. Håll en liten hink eller en vatten handdusch hands.
Nu när vaxet har tillämpats, måste du försiktigt bort det. Hur länge du lämnar vax på bilen beror på tillverkarens anvisningar. Vissa rekommenderar vaxet tas bort omedelbart medan andra säger att det bör hållas för torkning i minst 15 minuter.
Avlägsna vaxet med en ren handduk. Se till att du håller vrida handduken och inte använder samma sida igen för att undvika främmande partiklar från tvättning mot bilen yta. I det fall handduken vidrör marken eller blir smutsig, använd en annan handduk. Dessutom är det bättre om du använder flera små handdukar. Detta beror på att det finns en stor möjlighet att stora handdukar kommer att beröra marken lätt och bära smuts och främmande partiklar som damm och små ämnen. Dessutom måste du hålla vika handduken så ofta.
Detta sagt, vilken typ av handduk du även använda kommer att göra skillnad. 100% bomull eller handdukar mikrofiber ger goda resultat. Det har observerats att mikrofiber handdukar ger en bättre glans som fiber hjälpmedel att avlägsna vaxet bättre. Men vara försiktig att inte använda en sköljmedel för mikrofiber. En handduk ger goda resultat också, och när tvättas efter användning, gör det inte hålla fast vid något vax, till skillnad från microfiber handdukar.

Tips
Nu när du vet de grundläggande teknikerna, här är några snabba bil vaxning tips du kan följa för att hålla din bil skinande och strålande.

Börja alltid med att tvätta bilen och torka den med en mjuk trasa. Om bilen är blöt, kommer det inte ge önskad effekt.
Det är av yttersta vikt att välja rätt typ av bil vax. Vissa kan vara mycket effektiva, medan andra är grov. Du kan gå för en färgad bilvax men att välja rätt nyans är mycket viktigt.
Också, aldrig polish eller vax bilen i direkt solljus. Detta bringar vaxet att torka snabbt och gör det svårt att avlägsna senare.
Det är bäst att hålla applikatorn fuktig för bättre resultat.
Om du använder en flytande bilvax, så se till att skaka flaskan väl före användning.
Ha alltid en extra handduk till hands.
Rör inte fönster, glasytor och trim gummi medan vaxning. Det kan bli svårt att avlägsna vaxet från dessa områden senare.
Arbete i små delar och börja ta bort vaxet från där du startade ansöker först.
Om du använder samma handdukar för vaxning bilen, se till att de tvättas rena.

Jag är säker på att dessa tips hjälper din bil ser glänsande och attraktiv. Så gå för det fantastiska glans och ger ett nytt utseende till din bil.

Bilstereo Installation Guide
Hybridbil batterier
Bil Överhettning Orsaker
Hur konvertera ljud till text
Bilbatteri Återvinning
Bil Överhettning
Bromsvätska Flush
Ljud-CD Mastering
Däck Betyg: hastighetskategori och Load index
Olja Pan Gasket
Billiga RWD bilar

Leave a Reply