Bil Underhållsschema

Designa ditt eget schema underhåll av fordon och verkställande saker följaktligen kommer att säkerställa en lång livslängd för din bil och spara pengar normalt spenderas på bilreparationer. Varje maskinen behöver regelbundet underhåll och en bil som är en av de mest komplexa maskiner som du någonsin kommer att hantera, måste du ha ett systematiskt underhållsschema. Inte bara kommer du att ha mindre bil problem att ta itu med, kommer bilen återgälda tjänsten och du kommer att ha glädje av att köra en bil som går helt smidigt!

Hur man designar en lista?

Varje bilmodell prestanda beror på hur väl dess underhållna. Två faktorer som ständigt föra ner och påverka resultatet för din bil är värme och friktion. En bil underhållsschema är en strid plan mot dessa två faktorer och är utformad för att hålla värme och friktion i schack. Den innehåller underhållsarbeten som krävs av alla vitala bil delar som påverkar dess prestanda. Varje bilmodell är olika och därför dess underhåll schema kommer också att vara annorlunda. Med instruktioner från bilen underhållshandbok från tillverkaren beaktas är viktigt.

Varje delsystem av bilen som innefattar motormonteringen, elektrisk enhet, transmissionsaggregatet, smörjning och kylanordningen kräver periodisk uppmärksamhet. Olika delar som slits ut med tiden behöver bytas med jämna mellanrum. Ditt schema måste utformas med alla dessa faktorer i beaktande. Gör en lista över alla underhållsåtgärder anvisningarna i bilens instruktionsbok. Ta också tips från de saker som din bilmekaniker ber dig att göra som en del av underhållet. Upprätthålla en bil bok underhållsjournal där du kan anteckna saker kommer att vara till hjälp.

Lägga ut ett schema

Gör ett schema kalkylblad som kommer att ha en lista över alla bildelar som behöver underhåll. Ersättning eller underhåll av de flesta bilar delar planeras i bilen handboken i form av bilens körs miles. Så gör kolumner mot bildelar listan med jämna mellanrum när det gäller bilen miles kör och gör en check skylt vid punkter där att en viss del behöver service. Skriv ut den och behålla en kopia av den i bilen och hålla ett på garaget vägg. Med en blick på det nuvarande rekordet på antalet miles körs på vägmätaren och ditt schema kalkylblad, kan du enkelt få en uppfattning om vad som är nästa underhåll av fordon jobb på korten. Planera en underhållsplan för din bil som denna kommer att hjälpa dig att hantera budgeten reparation och se till att medel fördelas därefter.

Checklista

Efter denna korta översikt över saker som måste komma ihåg när man utformar ditt schema, här är en checklista för underhåll jobb som måste ingå däri:
Luftfilter Kontroll och byte
Bilbatteri service och underhåll
Kylvätska Kontroll och byte
Bromskloss byte
Bromsvätska flush
Bränslefilter Kontroll och byte
Bakre differentialen underhåll
Motorolja kolla upp
Tändstift kolla upp och ersättning
Styrservoolja kontroll och utbyte
Däck inspektion och justering
Kamrem inspektion
Generator inspektion
Torkarblad byte
Motor kolla upp och service
Bil AC-systemet service

Det var några av de större och mindre underhåll sysslor som måste göras regelbundet. Antingen du se till att saker och ting går planenligt eller hyra en bra mekaniker som tar hand om dessa ting för dig! Hursomhelst, det är du som står att vinna på hela verksamheten.

En regelbunden och konsekvent uppföljning av tidsplanen kommer att göra ditt liv enklare och få ner dina räkningar bilreparationer drastiskt. Så schemalägga tid för att skapa din underhållsplan, så snart som möjligt!

Hur man målar aluminiumhjul
Honda Vs Nissan
Bästa DVD-spelare med USB-port
Felsökning bil problem
Bilbatteri Korrosion
Bil Vaxning Verktyg
Så om du vill kolla en generator
TRUMBROMS Borttagning
Bränsletrycksregulator Problem
Bilrekonditionering tips
Bil larm Problem

Leave a Reply