Bil underhållskostnader

Det finns så mycket att göra med en bil, när det kommer till underhåll. Rätt från en liten jobb att kontrollera däcktrycket till en omfattande översyn, kostnaderna varierar inom ett stort område. Du kanske har förhandlade aggressivt för att köpa en bil du överväga en stjäla. Men funderar du på att de årliga kostnaderna för underhåll kommer sannolikt att sabotera alla dina planer. Innan du går till en köp, är det alltid klokt att ta kostnaden för bilvård per mil i beaktande. Dessa dagar finns det många vanliga kostnadsjämförelser förekommer i olika auto tidskrifter eller webbplatser. I de flesta guider får du se de genomsnittliga underhållskostnaderna som är funktioner av olika uppgifter som motor reparationer, överföring eller utbyte av bildelar. Här är en lista över några av dessa uppgifter tagna explicit tillsammans med sina respektive kostnader.

BILTVÄTT
Även om det är den enklaste och billigaste bil jobb, måste det nämnas som en typ av bil underhåll. Biltvätt kan normalt kostar någonstans mellan $ 5 – $ 10 per tvätt.

Motorolja, luftfilter och bränslefilter
Detta är en mycket viktig rutin som krävs för att hålla motorn friska. Kontroll och vid behov byta motorolja, luftfilter och bränslefilter är en uppgift som föreslås av de flesta bilmekaniker för att bevara motorns karaktär och öka livslängden. Dessa uppgifter utgör en betydande del av de årliga kostnaderna för underhåll av bilen. Använd alltid en god kvalitet märkesvaror motorolja, helst en syntetisk olja som behandlats med tillsatser som hjälper till att kontrollera friktionen. Det rekommenderas att byta motorolja efter regelbundet, särskilt före en lång resa. Ett oljebyte kostar vanligtvis mellan $ 70 – $ 120.

Luft och bränsle filtersystem att ren luft och bränsle in i bränsleinsprutningssystem, och därmed ser till att ingen skada orsakas till motorn. När det gäller kostnader, luft och bränsle filter är helt jämförbara, men luftfilter är något billigare än bränslefilter. Luftfilter kostar typiskt i intervallet $ 10 – $ 15, medan bränslefilter kan kosta upp till $ 25.

Däck Inriktning och lufttryck
Däck behöver vård samt periodiskt underhåll. Hålla däck ordentligt uppblåsta och med rätt däcktryck hjälper till att förbättra din bränsleekonomi. Under-pumpade däck, mindre än vad som krävs trycket kommer att ge mer motstånd mot resor och för mycket tryck kommer att sätta däcken risken för punkteringar. Det är lämpligt att kontrollera lufttrycket i däcken på veckobasis. Korrekt placering och lufttryck kan förbättra gas körsträcka med upp till tre procent. För de flesta av de amerikanska bilarna ett hjul jobb kommer att kosta ca $ 60, som i allmänhet omfattar kontrollera ringtrycket. Detta är en uppgift som påverkar underhållskostnaderna per månad.

Suspension Work
Suspensionen Mekanismen är nästan ensam ansvarig för jämnhet och komfort nivå i bilen. Kräver dock att systemet också en hel del omsorg och kolla upp. Även om vanliga bilar suspensioner har en lång livslängd, måste de bytas 8-10 år, eller ännu mindre om du massor av off road körning. Byta en suspension system kan kosta allt mellan $ 1000 – 2000 eller mer vid high-end lyxbilar och SUV. En suspension justering kan kosta runt $ 60-100.

Batteri
Även om batteriet råkar vara en av de viktigaste komponenten i en bil, är dess vård bekvämt ignoreras. Regelbunden påfyllning av destillerat vatten och med tillbörlig omsorg kan öka batteriets livslängd med upp till ett år. Tre av de vanligaste storlekarna batteri grupp – 24, 65 eller 75, kan variera från $ 50 för en billigare modell till $ 90 till 120 för en premie batteri tillsammans med en 2-3 års batteribyte garanti.

Motor Tuning
En 4-takts motor behöver trimmas för optimal prestanda. För en grundläggande inställning upp jobb kan priserna vara $ 30 för låga slutet bilar och kan gå upp till $ 100 för dyrare bilar. Oftare än inte en bilverkstäder station fläckar defekter i motorn under tuning process som kräver ytterligare utgifter för att åtgärda dessa brister.

Arbetskostnader
Reparation eller underhåll utförs läggs på med arbetskostnader för arbetsstationen. De flesta stationer avstå från dessa avgifter för ungefär ett år eller två från tidpunkten för köp av en ny bil, men det är uppenbarligen den period när bilen kräver minst underhåll. Dessa arbetskostnader inte uttryckligen nämnas som du går till en verkstad, så se till att du överväga dem innan du skickar fordonet.

I fall är du automatisk garanti fortfarande är giltig, är du sannolikt att spara en hel del. De flesta reservdelar och avgifter arbetskraft diskonteras inom garantiperioden. Det finns många fler uppgifter som generellt utförs, men mycket mindre ofta, jämfört med arbeten som diskuterats ovan. Dessa inkluderar koppling, broms, ljuddämpare, värmeelement arbete etc.

Dessa är de viktigaste uppgiften uppköp som kumulativt lägga upp för att ge de totala kostnaderna bil underhåll. Efter korrekt körning praxis och regelbundna hälsokontroller kan dramatiskt sänka dina kostnader.

Solar Car Battery Charger
Bilbatteri laddare Recensioner
Bilfönster reparationskostnad
Honda Vs Nissan
Parkeringsbroms Reparation
Framhjulsdrift Bilar
Hur man rengör aluminiumhjul
Front End Justering Kostnad
Bästa MP3-spelare Recensioner
Bil Underhållsschema
Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare

Leave a Reply