Bil startproblem

Tänk dig att du vaknar tidigt, redo, och planerar att gå till jobbet eller en utflykt med familjen, och du bil startar inte. Det är noga med att vara början på en dålig dag. Människor använder bilar för att resa fram och tillbaka. I sina upptagna liv, det finns ingen tid för bil startproblem. Tändningen problem kan vara mycket frustrerande, vilket kan resultera i att du är sen till kontoret, avbryta eller fördröja din picknick planer, eller sätta dig i ett tillstånd där du behöver låna någons bil eller be om en hiss. Det finns många skäl för en bil att inte starta, som måste diagnostiseras. Problemen kan variera från batteriet till sensorn. Det finns några tester som måste utföras för att diagnostisera problemet, vissa är mycket enkla men vissa behöver en bilmekaniker. Bilen startar inte kan vara ett vanligt problem i kalla vintrar när motorn blir så kallt.

Saker som behövs för motorn att starta

Startmotorn vrider motorn, som behöver ett anständigt batteri, en startmotor och en startkrets i skick. Bränsle blandat med luft är en nödvändig beståndsdel för motorn att starta. Det måste också finnas ett effektivt gnista för att antända bränslet och luftblandningen. Ventilerna av motorn ska kunna öppna och stänga vid rätt tidpunkt. Det bör finnas en ordentlig kompression i cylindrarna. En normal kompression behövs för att starta bilen är 120-170 psi. Motorn startar inte om det är något lägre än 70-80 psi. Om bilen inte startar, är en eller flera av de ovan nämnda sakerna saknas.

Villkoren för en No-Starta motorn

Starter inte Crank inte
Om det inte finns någon vev från motorn när du vrider startnyckeln, finns det ett problem i startmotorn som inte kan starta motorn. En död eller låg batterinivå kan vara en möjlig orsak till detta. Men om du är säker på att batteriet är bra, och bilen inte dras igång fortfarande, kan det finnas många orsaker till det. Det vanligaste problemet är tändningslåset som kan vara problematiskt. Det kan finnas en felaktig eller dålig kontakt med trådarna som styr startmotorn. Det finns en “neutral säkerhetsbrytare” installeras i automatlåda bilar som gör att startmotorn fungerar bara när transmissionen är i “parken” eller “neutral”-läge. När omkopplaren är trasig eller växelreglage inte är i behov position kommer startmotorn vev inte. Bilar som har manuell växellåda har en växel på kopplingspedalen som kan bilen startas först när pedalen trycks ned. Om det finns ett problem med kopplingspedalen växeln kommer startmotorn fungerar inte.

Starter Klicka men ingen Crank
Ett urladdat eller svagt batteri kan vara en anledning när man bara hör en normal klickljud från startmotorn men ingen vev. Om batteriet är bra, kan det finnas brister i startmotorn solenoid, kablar eller startmotorn.

Veva men motorn startar inte
Det kan finnas olika frågor om motorn inte startar efter att du hör en vev. Detta innebär att din starter inte har några problem. Det kan finnas problem med bränslesystemet som en dålig bränslepump, bränslepump relä eller en igensatt bränsle skärm. Motorns elektroniska system kan också vara fel med problem i veven sensorn, cam sensor, luftflödessensor, makt relä eller motor dator. Det kan finnas vissa Tändsystem defekter såsom en nedlagd tändspole, brytare, kommutator, rotor eller fördelarlocket. Det finns också en liten chans för problem som inkluderar en trasig kamrem eller redskap och låg kompression.

För att förhindra en sådan bil börjar problem bör man se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken, en väl laddat batteri installerat, och tillräckligt motorolja. Periodisk service och kontroll av bilen bör också göras av en auktoriserad professionell mekaniker.

Airless Paint Sprutor och vapen
Bilbatteri Korrosion
Airbrushing Tips och tekniker
Kupén
Hur ABS-bromsar fungerar
Köpa Tips för Bärbar DVD-spelare
Bilstereo Borttagning
Tecken på en igensatt bränslefilter
Bil Vaxning Tips
Dyraste bilmärken
Hur man laddar ett bilbatteri

Leave a Reply