Bil Överhettning Problem

Det finns vissa försiktighetsåtgärder som ett måste vidta för att undvika bilen överhettning problem. Det kan orsaka allvarliga skador på motorn och kosta en förmögenhet i reparationer. Temperaturen indikatorn är ett gott tecken för att låta föraren vet att bilens överhettning och kan stanna när som helst. Det kan finnas en hel del problem med kylsystemet som kan leda till överhettning av bilen, vilket gör att motorn blir varmare än normalt. Det finns några steg som kan följas för att undvika, kontrollera och åtgärda motorn överhettas problem.

Värme behövs för att driva förbränningsmotorer. Bilen motorn blir effektivare om den förses med värme, men med ett undantag. Om motorn börjar överhettas, börjar förlora makten. Kylsystemet absorberar värme, om det slutar att göra så, startar motorn överhettas och utgör ett hot mot bilens säkerhet. Detta kan bero på en otillräcklig mängd kylmedelsnivån, intern eller extern läckage i kylsystemet, dålig värmeledningsförmåga i motorn, en termostat defunct som inte öppnas, otillräckligt flöde av luft genom kylaren, eller en defekt kylarlock . Den uppvärmda Motorn bör vara i kontakt med kylmediet eller frostskyddsmedel. Om denna kontakt går förlorad, börjar temperaturen i motorn för att sväva och överhettas motorn.

Kylsystemet spelar en mycket viktig roll i motorn. En majoritet av överhettning problem orsakas av läckage i kylsystemet. Många kontrollera vanligtvis för en läcka, som en läcka kan vara uppenbart. Ibland, när du höjer huven på bilen, kan du se kylvätska läcker. Färgen på kylvätskan beror på märke i bilen och vilken typ av frostskyddsmedel som finns i kylsystemet. Det är grön i de flesta fall, men kan också vara orange eller gul. När motorn överhettas, bör man försöka att aldrig öppna kylaren eller kylvätska mössa när det är varmt, eftersom ånga kan rusa ut, vilket kan orsaka brännskador. Det bästa alternativet är att låta motorn svalna av sig själv eller så kan du också lägga till lite vatten eller glykol i kylvätskan behållaren. Om en tar bort den trycksatta kylarlocket kan het kylvätska sprutar ut.

Det finns många ställen frostskyddsmedel kan läcka från, som vattenpump, kylare, värmare eller kylare slangar, intag och packningar huvud, och värmeelementet. Om läckan inte är uppenbart, kan systemet undersökas av ett kylsystem tryckprovare. Om man tittar på kylarlocket gummitätningen, kan det ge dig en uppfattning om slitage, eller så kan du också använda en adapter testutrustning för att kontrollera kylarlocket. Emellertid kan diagnoser en defekt topplockspackning vara svårt. Avgaser kan vara närvarande i kylsystemet, vilket kan kontrolleras genom att utföra en kol prov. Det kan också vara små läckor i en enda cylinder eller mellan två cylindrar, som kan kontrolleras av en cylinder läckage ner testare. För att veta om det finns en läcka i topplockspackningen mellan två cylindrar, måste en kompression test som skall göras.

Termostaten håller motorns temperatur på en kontrollerad nivå. Om den inte öppnas, blockeras efficaciously kylmedelsflödet, vilket kommer att orsaka att motorn överhettas. Om kylvätskan blir varm och börjar koka, kan det orsaka gamla slangar och radiatorer att explodera.

Korrekt underhåll av alla delar av din bil kommer aldrig att ge det en chans att överhettas. Även om du får grova indikationer på bil överhettning problem, måste du ta den till garaget och få problemet diagnostiseras och åtgärdas.

Bästa Bilar för tonåringar
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Bästa bilmärken
Vad står MP3 för?
Bästa ljudredigering programvara
Bilbatteri Korrosion
Bilbarnstolar
Bilfönster Reparation
Hur man laddar ett bilbatteri
Batteripolen Korrosion
Hur att hoppa starta en bil

Leave a Reply