Bil Överhettning Orsaker

Män och kvinnor älskar sina bilar. Några av dem är så besatta av sina bilar som de faktiskt tar hand om sina bilar som sina barn. Nu är det uppenbart att din bil kommer att kräva en månatlig underhåll och rengöring för att se till att det löper smidigt och alltid hjälper dig att få en säker resa. När allt din bil är en maskin och ibland går maskiner orsakar dålig olika problem. En av de vanligaste bil problem, att ägarna möter är bilen överhettning. Denna artikel, om bilen överhettning orsaker, berättar varför bilen blir för varm.

Bil överhettning kan förstöra en perfekt familj resa. Under körning måste du ha sett många gånger en bil parkerad på sidan och rök kommer ut ur motorn. Det beror på att motorn blir överhettad och bilen behöver lite tid att svalna. Om du tror att en felaktig bilmotor är en potentiell orsak då du har rätt, men vad händer när motorn är bra, vad kan orsaka att motorn överhettas.

Orsaker till bil Överhettning

Om du upptäcker att din bil står inför överhettning problem, är det viktigt att du får till botten med denna fråga. Det finns många saker som kan tas i beaktande om din bil står inför problemet med bilen överhettning. Några av dem har nämnts nedan.

Kylare Problem
Om bilens kylare inte hålls ren ordentligt, då det kan bidra till bil överhettning. Bilen radiatorn är fäst med fina metallpartiklar fenor på utsidan för att expandera den kylande ytan. Med tiden blir dessa fenor igensatt med damm, smuts och insekter. Dessa fenor kan rengöras från motsatt riktning som är baksidan av kylaren. Om du ser att fenorna har böjts så att de kan rätas med bågfil blad.

Stuck Termostat
En fast termostat kan verkligen göra din bil överhettas. Det kan fastna eller fryst i en nära läge därmed blockerar smidigt kylvätskan via bilens motor. Om du vill vara säker på din termostat är OK, då är det rekommenderat att känna den övre kylarslangen. När du startar motorn ska den övre kylaren bli varm och om det inte blir varmt, innebär att det finns vissa problem med termostaten.

Kontroll Antifreeze
Vissa kunder klagar bil överhettning på tomgång. Detta beror på att det finns felaktig cirkulation av frostskyddsmedel. Frostskyddsvätska hjälper till att hålla motortemperaturen under kontroll på vintern genom att hindra den från att frysa. På sommaren det gör precis tvärtom, det styr motorns överhettning i varmare månader. Det är alltid rekommenderat att titta under bilen en gång i månaden för att se om det är att lämna några vattenpölar eller fläckar när det parkerade.

Bil överhettning när AC är på
Om du lider av en felaktig bil vattenpump, så är det fullt möjligt att slå på bilens AC kan göra din bil överhettas. Vattenpumpen är en mycket viktig del av bilens interiör kylsystem. Det är främst ansvarig för cirkulerande kylmedel genom din motorn svalna bilen från insidan.

Hoppas förstod du nu de olika bil överhettning orsaker. Det är rekommenderar dig att hålla en liten blixt ljus, en flaska vatten, frostskyddsmedel och bromsvätska i bilen. Med grundläggande kunskaper om dessa överhettning problem kan hjälpa dig att spara pengar och en resa till din bil garage. Om din bil fortfarande går varm, ta den till en mekaniker för en snabb kontroll.

Vägmätare Reparation
Framhjulsdrift Bilar
Däck Justering Kostnad
Felsökning bil problem
Bil draganordning
Bil Reparation Tips
Färgtoning Borttagning
Generator Kostnad
Hjul
Hur man läser däckstorlekar
Symtom på en dålig Gasspjällssensor

Leave a Reply