Bil motorproblem

Motorn är hjärtat och själen i din bil. Det blandar bränsle och luft, komprimerar dem och antänder blandningen för att skapa en kraft som används för att flytta bilen. Den huvudsakliga delen av en motor är cylindern, i vilken bränsle och luft tillförs. Kolvarna i cylindrarna går upp, och komprimera bränsle-och luftblandningen. Eftersom blandningen komprimeras, pluggar gnistan antänder den. Förbränningen tvinga kolvarna nedåt, som driver en vevaxel, kopplad till bilens axel.

Problem i en bilmotor

Det kan finnas ett antal skäl, varför en bilmotor kanske inte fungerar korrekt. Här är några av de vanligaste problemen som kan uppstå i din bilmotor.

Bad bränslemix: Bad bränslemix kan leda på grund av närvaron av vissa föroreningar i bränslet, eller på grund av att bränslesystemet inte ger rätt mängd bränsle till bränslemixen. En dålig bränslemix kan också uppstå när luftintaget är felaktig, vilket leder till mer luft i bränslemixen än bränslet.
Brist på Komprimering: Det är viktigt att komprimera luft och bränsle ordentligt, så att blandningen kan antändas. Felaktig kompression kan inträffa, om det finns ett hål eller läcka i cylindern eller kolvringar är slitna, varför luft eller läcker bränsle passerar kolven när blandningen komprimeras. Misslyckande av insugs-och avgasventiler för att täta ordentligt, kommer också att resultera i läckage av luft eller bränsle.
Brist på Spark: Gnistan är viktigt att antända luft-bränsleblandningen. Om tändstiftet eller tråden som leder till den är utsliten eller slits kan en gnista inte orsakas. För luft-bränsle-blandning som skall antändas, har gnistan att inträffa vid rätt tidpunkt. Om gnistan sker för tidigt eller för sent i tändningslåset cykeln skulle bränsleförbrukningen inte.
Överhettning av bilen: Kylsystemet förhindrar motorn från att bli överhettad, som för mycket värme minskar effektiviteten i motorn. En felaktig kylsystem kan bero på ett läckage i kylsystemet, dåliga resultat på fläkten eller utslitna fläktremmar.
Förändringar i Oljetyp och oljekvalitet: Oljan kvalitet och olja som används för en bil, bör enligt företagets rekommendationer. En bil motor kan reagera, visar några problem, om olja av god kvalitet och typ inte används. Fukt eller smuts i oljan kan även hämma motorns prestanda.

Felsökning Bil Motor

De främsta orsakerna till motorproblem, är utslitna eller igensatta bildelar. Utslitna delar kan orsaka överhettning av motorn, motor böljande och andra problem. Till exempel, skadade tätningar och ventiler orsakar överskott bränsleförbrukning. Därför är det lämpligt att motorn ska kontrolleras regelbundet för slitna eller skadade delar. Om någon sådan del hittas, så borde det antingen repareras eller bytas ut. Man bör också vara noga med att alla delar av bilmotorn är rena och rengjorda. Till exempel, om oljefilter är inte ren, då den kommer att hämma flödet av motorolja som i sin tur kommer att minska effektiviteten hos en bilmotor. Det är alltid bra att läsa manualen och följa de rekommendationer innan reparation eller omleverans någon del av en bilmotor. Man måste alltid komma ihåg att lägga någon del av en bilmotor som är oförenligt med den typ och göra av motorn kan skada bilens motor.

Förbränningsmotorn som används i bilar, är ett resultat av de ansträngningar som vidtagits av Daimler och Benz i Tyskland. Förutom att driva bilar, används det i många andra syften. Arbete på att göra effektivare motorer, som ger större makt genom att konsumera mindre mängd bränsle.

Bromsoket Reparation
Generator Kostnad
Bilbatteri Förväntad livslängd
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Sprayfärg schabloner
Kostnad för Bromsbelägg
Bestseller ljudböcker
Audio Books
Bästa bilvax
Topp 10 mest tillförlitliga bilar
Lamborghini Historia

Leave a Reply