Bil Målning Guide

Bilindustrin har varit en viktig offer för lågkonjunkturen. Om du funderar på att skära ner på dina utgifter, då din bil är säker på att vara det första offret. Du börjar försumma de mindre problem i din bil, glöm ger det en dyr lack.

Tips och tekniker

Steg 1: samla material
Gör en lista över saker som du behöver, i förväg, och hålla dem redo. Här är en lista över saker som du behöver.

Plastark eller vattentät duk för att täcka bilen.
Tvättmedel.
Sandpapper för slipning av ytan av bilen.
Primer (den kvantitet beroende på storlek).
Färg Det finns två typer av färg, cellulosa baserade och tvåkomponent bilfärg. Välj den typ av färg beroende på åldern av bilen. För gamla, klassiska bilar, är det föredraget att använda cellulosa baserad färg, och för nyare bilar, är det föredraget att använda tvåkomponent bilfärg.
Kläder, mask och skyddsglasögon för att täcka alla de utsatta delar av kroppen.
Spruta för sprutning färgen på bilen.
Klarlack kit för att ge den färdiga utseende till bilen.

Steg 2: Rengöring
Det är absolut nödvändigt att arbeta på en ren bil, när du får en färg jobbet gjort. Detta beror på att damm är den största fienden av våt billack. När dammet regleras på den våta färgen, är det omöjligt att ta bort den. Så är det första och viktigaste steget rekommenderas att tvätta bilen ordentligt, så att alla oönskade främmande material avlägsnas.

Steg 3: Slipa
Färgen bör endast tillämpas på en slät yta. För detta måste du slipa bilen. Ytan av bilen har en tendens att ha några fina hål i den. Du kan använda spackel för att fylla upp dessa fina hål, och fortsätt sedan att slipa ner bilen. Använd ett sandpapper för att göra detta. I detta steg bör alla färger skrotas ner.

Steg 4: Framställning före målning
Du kan inte använda färg på en våt yta. Se till att bilen är helt torr innan målning den. Nästa skulle vara att täcka den del av bilen som du inte vill att färgen att få på, liksom fönster, vindruta, bilinredningar, etc. Använd vattentäta material som du samlat innan, för detta ändamål. Använd en maskeringstejp för att hålla materialet på plats.

Steg 5: Priming
En primer är något som görs före målning. En primer är nödvändig för bättre vidhäftning av färgen. Priming bör göras i en inomhus miljö bara. Man måste vara försiktig att det finns tillräcklig ventilation också. Se till att du är väl klädd, så att det inte finns något synligt hudytan.

Steg 6: Måla
Innan du börjar måla bilen, sand ner bilen igen. Alla primern måste avlägsnas. Detta beror på att färgen måste appliceras på en slät yta. Därför skrubbning ner alla primern är viktig. Se till att det finns något område på bilen som inte har slipas. Ytan måste vara helt slät innan du applicerar färgen.

Med hjälp av en spruta, kan du en använda det första skiktet av billack till bilen yta. Applicera första skiktet mjukt över hela ytan för bilen. När detta är gjort, är det viktigt att låta färgen torka. Detta bör ta ca 20 minuter. Nu kan du använda det andra skiktet. Det andra skiktet bör även tillämpas smidigt över hela bilen. Färgen måste nu torka ordentligt. Två timmar bör räcka för detta.

Steg 7: Klarlack
Förfarandet för att tillämpa ren päls är det samma som färgen. Bara applicera jämnt över hela ytan av bilen. Det är lämpligt att tillämpa tre lager med klarlack med ett mellanrum på minst 20 minuter mellan varje klarlack. Efter detta, låt bilen torka i minst 2 timmar. Din bil ska nu se helt nya! Notera att i de tips som nämns ovan, kan ingen av stegen hoppas över. Så följ dem ordentligt.

Det finns många bil målningstekniker, men tipsen i den här handboken är utformade för att ge din bil ett perfekt lack. Följ dem och få en helt ny ser bilen.

Symtom på en dålig bränslepump
Bästa bilmärken
Strålkastarglas Restaurering
Säkraste bilar
Bil Målning Guide
Bilstereo Installation
Bil Top pakethållaren
Bilen bromsar
Auto Painting Priser
Måla jobb Utropspris
Broms reparationskostnad

Leave a Reply