Bil Ljuddämpare Reparation

Sett dessa gevär och pistoler med ljuddämpare i flicks? Åh. Jag är säker på att du har rätt? Så dessa ljuddämpare är (behöver jag säga det?) ska dämpa eller eliminera ljudet helt när skottet eller skott avfyras. Likaså finns det en mekanism för att upphäva och eliminera ljudet som härrör från en fordonsmotor, som kallas en ljuddämpare, som ligger i avgaserna av fordonet, bilar till exempel. Själva namnet antyder vad det gör. Nu tänk om denna ljuddämpare inte är i gott skick, skulle inte din bil meddela högt att akta, jag kommer! I så fall för att minska den nivå av ljud, kommer vi att kräva bil ljuddämpare, eller hur? Markera sedan om hur man kan minska detta ljud av (förfärligt) musik!

Bil Ljuddämpare Grunderna

Innan vi kommer ner till reparera ljuddämpare, låter känna till grunderna. Jag är säker på de flesta av er har sett avgasröret eller ljuddämparen på din bil. Inuti denna bil avgassystem finns en uppsättning rör och dessa är gjorda på ett sådant sätt att de skapar reflekterade vågor antingen störa varandra omintetgöra varandra. Ljudvågorna och avgaser in på väg i mitten röret och studsa den bakre väggen av ljuddämparen. Dessa återspeglas med hjälp av ett hål i huvuddelen av ljuddämparen. Då dessa vågor och gaser passerar genom flera hål i en annan kammare där de vidarekopplas. Så småningom släpps ut från den sista pipan ur ljuddämparen. Resonator är en annan viktig del av en ljuddämpare.

Bil Ljuddämpare Felsökning

Tja, din bil släppa ut en hemsk ljud tack vare ljuddämparen, vilket inte är i en bra form. Här tar itu vissa problem bil ljuddämpare.

# 1
Till att börja med måste du låta bilen svalna. Efter det har svalnat du börjar ditt arbete då. Börja med att kontrollera ljuddämpare remmar för att se till att de är på plats, på rätt sätt. Dessa är också känd som avgas galgar och dessa håller ljuddämparen på plats, ansluta den till botten av fordonet. Om dessa band bryts på grund av slitage eller har blivit förlorar, kommer det att orsaka ljuddämparen att skramla och skaka. Dessa måste antingen åt eller det kommer att behöva bil ljuddämpare ersättning när behovet är. Det skulle vara bra att ha en uppfattning om de olika bil ljud och vad de betyder, att förstå vad exakt är fel.

2.
Vi går vidare till nästa sak om avgas galgar är intakta. Du kan behöva nu öppna ljuddämparen och kontrollera insättningar av skräp, sot, rost eller någon annan sak som kan hindra en väl fungerande ljuddämparen och lägga till brus kvoten.

3.
Det är möjligt att avgasröret sig är trasig, motiverar reparation. Så för att ta itu med detta innan du tar den till ett garage, kanske du kan göra ett par saker. Kolla in röret. I det fall det kommer att gå sönder och falla av, prova att ta bort den hängande delen genom att böja och vrida den tills den bryts av. Tror inte att fastställa den tillbaka. Genom någon chans att du inte kan avbryta hängande delen, tvinnas en hängare tråd rock eller tråd som används av mekaniker och linda ett slut runt hängande delen. Vad du behöver göra är att fästa den andra änden i botten av bilen. Vira den runt ett fast del av bilen, med undantag för drivaxeln. Låt det vara så. Detta är en provisorisk alternativ som kommer att spara din reparationskostnad, innan mekanikern ta en titt på det.

Således kan du se varför dessa ljuddämpare är viktiga och varför de måste kontrolleras regelbundet. Om ljuddämparna inte fungerar ordentligt, kommer bilen inte bara avger irriterande ljud, men giftiga gaser också. Dessutom skulle bilen körs inte på rätt sätt och det kommer också att lägga till föroreningen. Därför bil ljuddämpare reparation är mycket viktigt.

Så jag är säker på nu vet vi betydelsen av denna kammare av tystnad, där bullret inte resonans! Jag loggar ut här!

Billjud partihandlare
Chrome sprayfärg för bilar
Hur man målar aluminiumhjul
Bil Målning Kostnad
Däck Justering Kostnad
Dashboard Reparation
Varvräknare Felsökning
Vem uppfann MP3-spelaren?
Honda vs Toyota
Bilbatteri sippra laddare
Bilvax Borttagning

Leave a Reply