Bil ljud och dess betydelse

En bil är en mycket komplex samling av olika delar och komponenter, och att veta olika ljud som kommer ut av det är mycket viktigt för att fastställa en mängd problem som ofta plågar dessa maskiner. Du kanske har insett nu att din bil gör ljud som varierar i ljudstyrka, varaktighet och art. Elemental förståelse av dessa olika ljud hjälper dig att snabbt dechiffrera den felaktiga delen, och detta kommer att göra arbetet med bilverkstäder en mycket enklare en.

Kunskap om bilen ljud innebär inte att du måste vara en bilmekaniker som vet allt om bilar och deras bildelar. Det betyder helt enkelt att du har grundläggande kunskaper om ditt fordon, och detta gör felsökning av fordonet lättare. Auto mekanik håna ofta bilägare som inte kan erkänna de ljud som deras bil gör.

Olika Bil Ljud och relaterade problem

Knackande oljud
Dessa är de vanligaste ljud du kan höra när du kör. Undersök orsaken omedelbart, eller så kan du sluta spendera en avsevärd summa pengar att reparera källan till problemet senare. Den potentiella skadan skulle kunna vara att din hjullager (om oljud uppstår samtidigt som du vrider), din drivaxel center bärande, lösa bultar i momentomvandlaren, eller en felaktig vevstaken. Lär dig att skilja mellan de många konstiga bil ljud och du kommer snart räkna ut vad varje ljud specifikt betyder.

Gnisslande ljud
Detta buller kommer från däcken eller det innebär något fel i bromsmekanismen. Låg luft i däcken, felaktig justering av hjulen, felaktig luftkonditionering kompressor bälte eller utslitna bromskomponenter kan vara orsaken till detta buller.

Skramlande ljud
Detta är något som du kommer att höra mycket ofta i en bil, så var uppmärksam när du hör det. Alla lösa muttrar eller bultar kan vara den skyldige av dessa ljud, och det är viktigt att du kommer till botten med det så snart som möjligt. Det kan innebära ett fel i avgassystemet på bilen, eller ens lösa bromsbelägg. Få det tittat på direkt.

Baktändning Buller
Detta oftast ytor när du startar bilen, eller när du accelererar plötsligt mer. Orsaken till detta buller ligger i tändningslåset kammaren, och du måste kontrollera för felaktiga tändning, läckande ventiler eller en defekt tändningssystem. Diagnos bil ljud kräver en lyhörd och några elementära kunskaper om de många delar som utgör en bil.

Klickande ljud
Detta kommer nästan alltid förekommer i en rytm, och yta med jämna mellanrum. De många orsaker till detta buller är defekta hjullager, låg oljenivå, möjligen en lös navkapsel, eller en böjd fläktblad. Lär dig konsten att felsökning bil ljud och du kommer att skörda frukterna av denna kunskap. Många människor tillbringar onödigt mycket pengar på bilreparationer när de kan lätt åtgärda orsaken till problemet på egen hand.

Popping Buller
Detta är ett mycket högt och distinkt ljud och oftast innebär att något stort och dyrt har brutit samman. Så förvänta dig själv, eftersom det kan innebära en läckande ventil, felaktig tändningsmatris, rotor problem eller problem tråd. Dessa lĺter inte mycket allvarligt, men om du ignorerar detta buller kommer det att komma tillbaka för att hemsöka dig någon gång i framtiden.

Väsande ljud
Denna typ av buller innebär definitivt en läcka någonstans under huven på bilen. Kylsystemet av bilen är den mest sannolika platsen att väsa är kommer från. Använd en fackeltåg och hitta källan till ljudet. Vanliga bil ljud är aplenty, men det finns bara så många saker som gör ett visst ljud.

Under en tid kommer du att lära dig att skilja mellan de olika ljud. Regelbundet samråda en bilmekaniker om diagnostisera dem, och ganska snart kommer du att bli en expert själv.

Vad är en varvräknare
Auto Repair Uppskattningar
Genomsnittlig bil Batteritid
Måla Färger för bilar
Tips för rengöring av bilen Matta
Custom Car Audio System
Hur du ändrar ett däck
Biltillverkare Lista
Framhjulsdrift Bilar
Hur man målar en bil själv
Metallic sprayfärg

Leave a Reply