Bil Generator Problem

Moderna bilar, lastbilar och husvagnar är väl utrustade med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Alla dessa apparater och motorn behöver massor av elkraft för att fungera. Varifrån kommer all denna makt ifrån? Detta krav uppfylls genom en mycket enkel gadget, känd som “Generator”. Det är en förkortning för “växelströmsgenerator”. Effektiviteten av dessa anordningar är ca 50 – 60%. Genom att använda generatorn, som är en dynamo, genererar bilen egen elkraft och lagrar den i ett uppladdningsbart bilbatteri. Ergo är det absolut nödvändigt att du håller koll på bearbetning av generatorn eller du kan lämnas i sticket utan makt att köra din bil! I följande rader, ger jag dig en kort förklaring av hur generatorer fungerar innan ge dig en felsökningsguide på att reparera dem.

Hur fungerar bilen Generator Arbete?

Generatorn skapar elektricitet genom att utnyttja en grundläggande lag elektromagnetism som – “Ändra magnetfält skapar ett elektriskt fält”. Det finns två viktiga delar av generatorn – stator och rotorn. Rotorn är i huvudsak en uppsättning av tre par av elektromagneter med motsatta poler vända mot varandra, placerade på en cylindrisk skiva. De är 120 grader ur fas från varandra. Stator är den stationära delen placerad i mitten av rotorskivan.

Rotorn är fäst vid motorns vevaxel, med en rem. Sålunda, är en viktig del av detta aggregat på generatorremmen, som överför motorns vridmoment till rotorn. När motorn är i drift, gör vevaxelrotationen rotorn går runt. Den roterande rotorn skapar ett föränderligt magnetfält. Detta fält inducerar en trefasström i den centrala statorn. En ström alstras 120 grader ur fas, av varje magnet paren. Det finns utgångsklämmor kopplade till statorn med separata lindningar för varje fas.

Detta är dock utström AC (växelström) men biltillbehör kräver DC (likström) för drift. Därför växelström till likström omvandling uppnås genom att ansluta den utgående strömmen från statorn till en dubbel brygga likriktande diod krets, som effektivt gör jobbet. Så, genererar en bil generator med sådana tre uppsättningar magneter en trefaldig ström som är 120 grader ur fas. Den totala utspänning från generatorn är cirka 14 V. typiskt.

DC-utgång från likriktaren matas till batteriet som blir laddat och det effektivt “butikerna” den el. För manövrering av elektromagneter i generatorn, behöver en spänning som skall levereras från batteriet vid start som kallas “impulsgivare” spänning. Hela växelströmsgenerator är uppburen av lager för jämn rotation. Således är kemisk energi i bensin i tanken omvandlas till elektrisk energi genom en generator. Efter denna korta översikt över en generator verksamhet, låt oss komma in felsökning läge.

Felsökning Car Generator Problem

Någon del av elektromekanisk utrustning är bunden till nedbrytning vid någon punkt, om de inte upprätthålls på rätt sätt, på grund av de konstanta friktionskrafterna. Bilens generator är inget undantag till detta. Hålla en flik på din bils prestanda generator och underhålla det är ett enkelt jobb. Här är en viktig snabbguide till felsökning generator problem effektivt. Om bilens strålkastare går dim ofta och elektriska tillbehör upplever problem är det men naturligt att misstänka generator frågor. Här är hur du kan gå om att diagnostisera och lösa problem.

Markera “Alt” Ljus
För det första, observera frontpanelen av din bil och se om en ljus märkas “ALT” glöder på instrumentbrädan. Om denna lysdiod är glödande, det är en direkt indikation på att generatorn utspänning har sjunkit kraftigt. Det är viktigt att du testar generatorn omedelbart.

Testa Generator
Generatorn har tre operativa steg, med var och en ger en viss utspänning. Därför även om en scen eller två steg misslyckas, kanske du märker inte, som en viss mängd utspänningen fortfarande ladda batteriet. Dessutom, om du inte lägger en massa belastning på batteriet och alla tre faser har misslyckats, fortfarande bilen kan köras på reserven laddning i batteriet. Detta gör det svårt att diagnostisera huruvida källan till problemet är generatorn.

Sättet att kolla in detta problem och ta hand om det är ganska enkelt. Ställ motorn på tomgång och kontrollera spänningen mellan utgångsanslutningarna hos generatorn med en digital multimeter inställd på spänningen läget. Om det har fallit under den maximala 14 V, så kan det finnas en scen misslyckande. I fall det är verkligen maximum vid 14 V, kontrollera om det är stabilt när du har installerat mer belastning som luftkonditioneringen. Om det inte varit stabilt, kan du vara säker på att generatorn är i behov av reparation. Testa batteriets utspänning också, som ibland är det ett dött batteri som är den skyldige.

Kontrollera funktionssätt Elektromagneter
Kontrollera om elektromagneter är i drift genom att se om metallföremål bli attraherad mot generatorn. Sedan kontrollera ovanliga mullrande ljud från generatorn. Det kan tyda på att lagren bär ut. I så fall kan du behöva byta ut dem snart. Kontrollera rotorns bältet eftersom det kan glida eller gå sönder. Ersättare är lätt tillgängliga på ditt närområde bil tillbehör butik.

Beakta generatorremmen
En sliten eller lossas generatorremmen kan vara orsaken till generatorns låg utspänning. Öppna huven och observera generatorremmen tillstånd, tillsammans med dess spänning. Om det är utsliten, få den ersatt. I fall det har förlorat spänning, få din bil till närmaste bilverkstad center för att få remspänningen justeras exakt.

Kontrollera om det finns lösa anslutningar
En mycket vanlig orsak till problem i bearbetning av de flesta elektriska apparater är “lösa ledningar”. Kontrollera om det finns lösa anslutningar som kan hämmar funktionen hos generatorn. Fastställande av dem kan återställa funktioner normalitet.

Sist men inte minst, har en beprövad och pålitlig mekaniker vid din sida för expertråd om symptomen på problemet utöver din förståelse. Alltid försöka förstå lösningen av en bil problem om det dyker upp, även om mekaniker löser det åt dig. Lita på mig det alltid hjälper och kommer till din hjälp, när du är på din egen.

Bil Vaxning Verktyg
Bil Broms Problem
Bilvax buffert
Hur man rengör aluminiumhjul
Bästa MP3-spelare Recensioner
Bilbatteri Återvinning
Solskydd Byte
Bästa bärbara DVD-spelare
Bilsäkerhet
Felsökning en vägmätare
Hur man målar Flames

Leave a Reply