Bil Fönsterhiss Reparation

Vi är alla medvetna om bilens elektriska fönsterhissar, som är automatiserade för att gå upp och ner på en klick på en knapp. Men det finns tillfällen när du trycker på knappen och du märker att fönstren inte fungerar. Det finns många orsaker till funktionsstörningar i dessa fönsterhissarna.

Hur man reparerar Windows Bil el?
En switch med skräp samlats runt den kan möjligen störa fönsterhissen från öppning och stängning. Säkringsdosorna, som ligger nedanför instrumentbrädan (till vänster om ratten) kunde ha gått fel. Man kan lätt identifiera detta genom att kontrollera en bruten metallband i säkringsboxen. Om både brytaren och säkringslådan fungerar bra, och fortfarande bilfönster inte svarar på växeln, kan det vara ett problem med ledningarna anslutna till säkringsboxen. Lösa anslutningar i kretsen är konkreta skäl för många elektriska kretsar misslyckanden. Andra viktiga skäl kan vara felaktiga bil fönster tillsynsmyndigheter eller fel elmotor av fönstret ligger precis bakom luckan.

Ta först bort dörrpanelen för fönstret i reparation, för att lokalisera fönstret regulatorn och motorn.
Leta reda på och ta bort bultarna som håller regulatorn i fönstret. Koppla ledningarna och ersätta det med det nya fönstret regulatorn (om den felaktiga tillståndet berodde på fönster regulator).
Om det inte finns något fel med fönster regulator, kontrollera om lösa anslutningar i ledningarna. Om de är bra, då finns det en möjlighet till en felaktig elektrisk motor. Testa funktionalitet fönster motor är lätt som det kan göras med hjälp av en multimeter. Om din multimeter visar oändligt motstånd och noll ström, betyder det att motorn har gått dåligt och behöver bytas ut.
Så när du är klar med diagnosen av problemen, byt regulatorn / motor / säkring / ledningar (vad hittades fel). Dra åt bultarna och sätt tillbaka fuktbarriär.
Fix tillbaka dörrpanelen och nu engagera omkopplaren fönsterhissen. Bilens fönster ska fungera alldeles utmärkt.

* Observera: Alla ovanstående bör prövas under ledning av en erfaren mekaniker eller med hjälp av en bil reparationshandbok.

Kostnaderna för att reparera den elektriska fönsterhissen
Kostnad är alltid en flaskhals när det gäller alla materialistiska reparation. Men kostnaden beror på hur allvarlig den tekniskt fel orsakat i fönstret. Det kan vara en trasig ut säkring eller en felaktig fönster regulator eller en icke fungerande fönster elmotor. Om din motor och regulator är båda inte fungerar, gå för omedelbar ersättning. En mekaniker kommer att debitera dig om USD 100-150 för att diagnostisera problemet, USD 500-550 (ca) för fastställande av felaktiga delar och cirka USD 400-450 för arbete. Håll en uppskattning av 1000 dollar för en reparation av både motor-och tillsynsmyndigheterna.

Jag föreslår att om du stöter på problem med bilens ström fönster kan du förmodligen försöka diagnostisera problemet själv. Åtminstone kan du spara dig själv om USD 200 från de totala kostnaderna bil underhåll. Ibland finns det bara några smuts samlats om switchen som hindrar den normala funktionen i fönstret öppning och stängning. Så det är alltid bättre att kontrollera alla möjligheter som visar mot bilfönstret reparation personligen innan du närmar dig en mekaniker.

Hur ABS-bromsar fungerar
Keyless Fjärrprogrammering
Bensintank Reparation
Steg om hur man målar en bil
Automatisk växellåda Problem
Bil Vaxning Verktyg
Hur du ändrar en regulator Bränsletryck
Taklucka Vs. Moonroof
Bromsvätska Flush
Hur konvertera ljud till text
Bästa Bilbatteri

Leave a Reply