Bil Carpet Cleaner

Bil mattor utsätts för en hel del smuts och sot i bilen, eftersom varje person som kommer in i bilen ger mer smuts, sot och grus. Glöm inte den klibbiga godis och sliskig spillning mat som fastnat på bilen mattan efter en åktur med dina barn och naturligtvis vår lilla husdjur dregla om vi har en! Allt detta konstant och intensiv misshandel på bilen mattan ger ofta en sliten look. Man behöver rengöra bilen mattan regelbundet, för att bibehålla utseendet på bilen insidan till utsidan. Det finns flera bil matta renare produkter som finns på marknaden, med vilka du kan hålla din bil matta ren.

Rengöring av bil Carpet

Du kan vända professionella mattan städare att få din bil mattor rengöras när de ser verkligen smutsiga, men en gång i veckan, det är inte möjligt att skicka bilen till den professionella städare. Låt oss ta en titt på några städare bil matta, som vi kan använda på veckobasis för att få smuts ut ur vår bil mattor.

Steg 1: Damning
Ta ut bilen mattor genom unbolting sätena och damma dem noggrant. Detta kommer att orsaka allt löst damm, smuts och grus falla av.

Steg 2: Dammsugning
Lägga mattor på golvet och dammsug det väl. Dammsug golvet i bilen också. Flytta sätena fram och tillbaka för att komma tillräckligt golvyta.

Steg 3: Schamponering
Mattan fläckar orsakade av livsmedel, smuts, lera, etc. kan vara ganska krävande att ta itu med. Schamponering mattan kommer att hjälpa att bli av med fläckar därför få en tung matta schampo. Du kan också laga din egen schampo bil matta genom att blanda 1 tsk diskmedel till en hink med 3/4 av en liter ljummet vatten. Tillsätt därefter 1 pint tvättsprit, 2 tsk vit vinäger och 1 tsk ammoniak. Rör om och häll i en tom sprayflaska.

Steg 4: Skrubber
Spraya schampo lätt på bilen mattan och låt schampot i blöt i en minut. Med hjälp av en nylonborste försiktigt skrubba mattan. Doppa nylonborste i en hink med rent vatten och försiktigt skrubba igen. Upprepa borstas och skuras på olika områden av mattan, tills hela mattan är ren. I slutet ska du vara kvar med en hink smutsigt brunt vatten. Kasta brunt vatten och fortsätta skura, tills vattnet i hinken inte bli brun. Men försök att använda minimal vatten som möjligt.

Steg 5: badda
Ta en ren torr trasa med god absorptionskapacitet och badda försiktigt på ytan av bilen mattan. Låt trasa för att absorbera så mycket vatten som möjligt. När duken blir våt, använda en annan våt tygbit och fortsätta badda. Stanna när trasan inte längre absorberar allt vatten från bilen mattan. Om duken absorberar smutsigt vatten, då är det ett tecken på att mattan är fortfarande oren och behöver mer borstning. Om duken lossnar med bara rent vatten, då vet du att du har rensat bra.

Steg 6: Torkning och byta
När bilen mattor har rengjorts och dabbed, är det dags att ställa dem torka i solen. När de har torkat placera dem tillbaka till sina respektive positioner och njuta av en tur i den rena bilen.

Innan jag din dammsugare och rubrik för att rengöra bilen mattor, se till att det är en solig dag och du kommer inte att få svårigheter med att få dem torkade efter tvätt. Förbereda din egen schampo bil matta kommer att rädda dig från sprita ut massor av pengar på en kommersiell bilschampo. Bil matta renare maskiner finns också, som hjälper rengöra mattor väl.

Bil Paint
Vem uppfann CD-spelare
Fläktmotorn Motstånd
Chrome sprayfärg
Varvräknare Felsökning
Broms rotorer Byte Kostnad
Bil underhållskostnader
Diagnos pipande ljud vid acceleration
Bil Generator Problem
Genomsnittlig bil Batteritid
Remote bil Starter Installation

Leave a Reply