Bil Broms Problem

Innan du tar bilen på en enhet, bör man se till att bromsarna fungerar bra. Om bromsarna inte är i gott skick, måste de repareras tidigast eller en kan hamna i trubbel som även kan kosta en livet.

Bilens bromsen är mycket viktigt för föraren som den används för att bromsa eller stanna bilen. Det kan vara mycket svårt att stoppa bilen om den har en svår broms problem. Bil bromsar kan vara av olika typer, och installeras av tillverkaren, beroende på hastigheten på bilen. Skivbromsar och trumbromsar används vanligen i de flesta bilar. Sport och moderna bilar kommer med skivbromsar installeras antingen i fronten, bak eller båda. Dessa bromsar är installerade på grund av bilens hög hastighet, och är mycket effektiva i att bromsa hastigheten eller stoppa bilen. Bilar som tillverkades före kom med en trumbroms system som deras hastighet var jämförelsevis lägre än moderna bilar. Dessutom var disken bromssystemet inte fullt utvecklad vid denna tidpunkt. Trumbromsar är dock mindre effektivt än skivbromsar. Varje form av försumlighet i bil problem kan medföra en tung reparationskostnad. Vissa problem är inte så besvärande, men kan leda till problem om de inte åtgärdas. Låt oss diskutera några av de vanligaste broms problem och sätt att bli av med dem.

Skrikande ljud från Bromsar
En skrikande ljud från bromsarna tyder inte någon felaktig användning av bilens bromsar, men kan ange slitage. Om du börjar höra en gäll skrika när du trycker på bromspedalen, kan problemet ligga i bromsbeläggen. Den skrikande ljudet är tillverkarens tekniken att låta föraren vet att bromsbeläggen är slitna och behöver bytas ut. Om ljudet inte är så högt eller är intermittent, måste man kontrollera smuts och damm i dynorna. Detta problem kan åtgärdas genom att tvätta bilen på en automatiserad biltvätt station. Det kan finnas många andra problem såsom låg kvalitet broms liners, felaktig skor broms, dåligt skick fästplatta, fördelat Låsfjädrar, felaktig anpassning av bromshävarmar etc. Om det finns en kontinuerlig skrika från hjulet, hjullagren kan vara fel. Om skrikande ljudet kommer även när du inte bromsar, då bromsbeläggen är nästan slitna, och kan inte användas längre. Om problemet inte åtgärdas kan det ha en negativ effekt på broms rotorer också.

Svaga Bromsar
När bromspedalen trycks mot golvet, bromsarna är inte lika effektiva som de normalt skulle vara. Detta kan bero på den låga nivån av bromsvätska. Fyll bromsvätska till en lämplig nivå. Vatten i bromsvätskan kan också vara ett problem som orsakar förlust i bromskraft. Bromsbelägg kan bäras ut även om det inte finns någon skrikande från hjulet, vilket indikerar att de behöver bytas ut.

Hård Bromspedal
Om du trycker på bromspedalen och känner att det är för svårt, kan det finnas ett vakuum problem. Bromsen booster använder vakuum för att få bromsarna fungerar. Om det finns en läcka i vakuumsystemet, det negativa tryck som behövs inte kommer att vara närvarande. Vakuumsystemet måste kontrolleras för läckor. En dålig bromsservo kan också vara ett problem om pedalen är svårt. Det kan också finnas en möjlighet att oförmåga bromsvätskan att nå en viss del i bromssystemet grund av att vissa hinder.

Pedal enkelt pressas utan någon effekt
Om du trycker på bromspedalen på golvet och det har ingen effekt på bromsarna måste bromsvätska som skall kontrolleras. Det kan vara luft närvarande i fluiden som även kan orsaka detta problem. En dålig huvudcylinder kan vara en möjlig orsak till att bromsarna inte ha någon press. Det värsta huvudcylindrarna är att de inte kan repareras och måste ersättas.

Intermittent åtgärd av Bromsar
När du ansöker bromsar, de ska reagera på en slät och jämn sätt. Om pedalen trycks under en längre tid, och bilen får bromsverkan för en sekund och förlorar driva nästa eventuellt bromsbelägg och skivor skall klandras. Om skivorna har gått dåligt, måste de bytas ut. Men byte av bromsskiva bör alltid göras i par och inte en ensidig.

Så hädanefter, om du stöter på några problem i samband med bilen bromsar, se till att det diagnostiseras och fixeras så tidigt som möjligt som skulle undvika problem i framtiden. Det är starkt rekommenderat att service och kontrollera bilen bromsar regelbundet för eventuella problem.

Remote Förrätter för bilar
Tyska bilar Vs japanska bilar
Hur man målar aluminiumhjul
Kontrollera Bilbatteri
Hur att diagnostisera bil problem
Bil Top pakethållaren
Våt Cell Battery
Audio Books
Fordonssäkerhet Checklista
Bil Ljuddämpare Reparation
Dekaler för bilar

Leave a Reply