Bil avgassystem

Avgassystem Explained

De viktigaste komponenterna i ett avgassystem är:
Avgasventil: Detta egentligen inte kan betraktas som en del av avgaserna, men processen att släppa de förbrukade gaserna börjar bilda denna ventil som ger vägen för avgaserna.
Avgasgrenrör: Avgasgrenröret ansluter avgasventil i cylinderhuvudet och kombinerar avgaserna från varje cylinder till en gemensam ledning. Fördelaren är i allmänhet gjorda av någon legering av stål, aluminium och rostfritt stål, eller dessa dagar från gjutjärn.
Oxygen Sensor: Detta är ett innehåll givare monterad i nästan alla moderna avgassystem i en bil för att mäta hur mycket syre är närvarande i förbrukade gaserna släpps. Denna sensor underlättar bränsleinsprutningssystemet att optimera bränsle inflödet för att få minsta syre andel i nästa omgång av avgaser.
Katalysator: Detta är en kemisk komponent i avgaserna som katalyserar en reaktion mellan skadlig kolmonoxid och kolväten för att ge koldioxid och vattenånga. Vissa moderna katalysatorer fungerar också på skadliga kväveoxider att minska sin andel. Den monteras mellan grenröret och ljuddämparen.
Ljuddämpare: Detta är den viktigaste delen av ljudet avgassystemet. Jobbet av ljuddämparen är att tona ner bullernivåerna i systemet. Förbränningsprocessen är ingenting annat än en serie explosioner av gas som antänds under mycket högt tryck. Denna process genererar enorm mängd buller som måste undertryckas. Ljuddämpare har energi hindrar bafflar att studsa ljudenergin därigenom quietening bullret. Glasfiber packning kan också användas för att absorbera ljudet.
Avgasrör: Denna del bär den förbrukade gasen till den yttre miljön. Det består vanligtvis av stål eller rostfritt stål. Dessa dagar alumineras stålrör används också vid framställning av avgasrören. Det har bättre frätande motstånd än rostfritt stål och är också billigare.

Viktiga tips

Rost är det värsta problemet med ett avgassystem. Den orsakas av fukt, som reagerar med de metalliska bildelar. Med täta korta resor kommer att öka problemet eftersom vattenånga inte får tillräckligt med tid att flytta ut ur avgasröret och den svalnar till flytande tillstånd igen, vilket rostar metallen. För dem som bor i kustområdena, kan saltet i vatten och tillsätt till rostande elände. Förekomst av salt kan påskynda rost som orsakar reaktionen.

Syresensor problem kan resultera i minskad bränsleförbrukning. Håll en vana att ersätta syresensorn efter 50.000 miles av bilens körning, eftersom dessa sensorer tenderar att vara felaktiga med tiden. Problem med ljuddämparen kan leda till en hel del besvär som bilens ljudnivåer kan överstiga tillåtna nivåer. Om vissa katalytiska omvandlare problem uppstår, kan vissa mekaniker berätta för dig att göra utan det, eftersom det sällan gör en skillnad. Men faller inte för detta och byt ut den om det behövs, eftersom det är olagligt att ta bort denna komponent i de flesta stater och du kan vara ansvarig för en rejäl böter.

När det gäller priserna på dessa system är berörda, kan det variera från den billigaste USD 50 för några enstaka komponent till över 1000 dollar för hela avgassystemet.

Det kan finnas mycket mer att skriva om varje komponent i systemet i en bil avgassystem, men detta är tillräckligt för en tillräcklig överblick.

Rengöring kupén
Bilhögtalare Installation
Symtom på en dålig bränslepump
Lamborghini Historia
Ersätta en generatorremmen
Bil Batteribyte
Bästa Sedan 2012
Bästa Bilbatteri
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Smart bil recensioner
Sprutmålning Möbler

Leave a Reply