Bensintank Reparation

Att ha ett hål i din bil eller motorcykel bensintank kan vara ett allvarligt problem och en potentiellt farlig situation att ha. Det är absolut nödvändigt att du går för reparation så snart som möjligt för att undvika brandrisk och förhindra att bränsle förlust. Du behöver inte gå till en ersättare om skadan finns i små proportioner. Reparationen kan göras med kemikalier epoxi tätning. Många göra sådana reparationer på sina egna med kit. Den skär ner kostnaden och är ganska enkel fix.

Hur man reparerar bensintanken?

Det är svårt för en läckande bensintank för att gå obemärkt förbi. Inte bara kan det orsaka en förlust av bränsle, men det är också en potentiell brandrisk i vardande. Så snart du märker eller misstänker en tank läcka, är det viktigt att du går till en reparation så snart som möjligt. Här är hur du kan fixa små hål dessa tankar.

Reparera en bil är bensintank
De saker du behöver är följande:
Lack eller aceton tunnare
Tejp eller maskeringsmaterial
Epoxi sealer
Kitt
Plastbehållare
Gummiband
Plastförpackningar
Kniv

Första delen av reparationen tar bort bensintanken och tömning allt bensin ur den. För att få tanken rengöras grundligt av eventuellt kvarvarande bränsle, tillsätt en pint aceton eller lack tunnare. Då måste du rotera tanken att se till att alla inom delar av tanken rengörs med aceton. När du väl har sköljas tanken, kan du kasta vätskan inuti och låt tanken torka ett tag. Leta hål i tanken och markera dem tydligt.

Nästa del täta hålen med epoxi tätningsmedel inifrån. Innan du gör det ska du ansöka maskeringstejp över de små hålen så att förseglingen strömmade in inte läcker ut. Det är viktigt att tanken utloppen även tätas med kitt. Blanda de två delarna av epoxi förseglaren i en plastbehållare under några minuter och sedan hälla den i tanken.

Påfyllningshålet för bensintank bör tätas med gummiband och plastfolie efter hälla epoxi sealer i. Då tanken bör återigen utsättas för rotation så att epoxi sealer rockar sig jämnt på insidan av tankarna, som kommer att täta hålen. Efter att vrida den ett tag, tar du bort kontakten på fyllmedel utlopp och låt resterande mängden epoxi sealer rinna ut. Skrapa ut några extra insättningar. Sedan lämnar tanken att torka och ge tid för GRUNDPOLISH att hårdna. När tanken är tömd, testa efter läckor varefter ditt jobb är gjort. Du kan installera tanken tillbaka på plats.

Reparera en tank Motorcykel gas
Det är viktigt att hålen i en motorcykel tank repareras så snart som möjligt. Se till att du har en komplett epoxi sealer baserad kit för fixering tank läckor i motorcyklar.

Förfarandet är liknande det för bil gas stank reparation. Ta tanken från cykeln och hälla ut någon av bränsle kvar inuti. Skölj tanken grundligt och låt den torka. Sedan använda en tejp och spackel, täcker hålen från utsidan. Häll i den blandade epoxin sealer efter blandning de två delarna. Täta filler hål och rotera tanken. Låt förseglaren täcka insidan noggrant. Häll sedan ut resterande sealer och lämna tanken att bli botad. Det avslutar jobbet tätande hål i mc tankar.

Reparera en plasttank
Plasttankar får ofta full av små hål som behöver rättas till omedelbart. De saker du behöver är följande:
Sandpapper
Epoxi sealer baserad plastbehållare reparationssats

Första sak att göra är att ta bort tanken och helt tömma bränsle i den. Skölj och låt är torrt under en tid. Leta upp hålen i tanken och rugga området runt dem med sandpapper. Detta kommer att hjälpa epoxi sealer att hålla på plats och anslut hålen effektivt.

Blanda de två olika kemikalier epoxi sealer under en tid och sedan tillämpa dem på hålen som bildas i tanken. I det fall de hål som bildas i tanken är för stora, anslut glasfibernät medföljer satsen i hålet innan du applicerar epoxi sealer. Se till att epoxibeläggning är slät och låt den torkas och härdas under en tid. Med detta jobbet är gjort. Bara kontrollera eventuella läckor innan du installerar tanken tillbaka igen.

Dessa typer av korrigeringar fungerar bäst för små hål i gastankar. I det fall tanken skadorna är för hög och det finns bucklor, då är det bäst att få tanken ersättas eller repareras av en body shop.

Hur man gör en baby Cover Car Seat
Vad är en varvräknare
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Bumper reparationskostnad
Ljuddämpare reparationskostnad
Legering Vs. Stålfälgar
Generator Felsökning
Tändningslås Problem
Billjud partihandlare
Motorvagn antenn
När man byter bromsbelägg

Leave a Reply