Bad hjullagret Symtom

Hjullager är en integrerad del av bilens fjädring. Dessa garanterar jämn rotation av hjulen och också stödja den radiella och den axiella belastningen. Vikten av fordonet och tryckbelastningen att hjulen utsätts för samtidigt som branta svängar, bärs av dem. Dessa hjälper också till att minimera friktionen mellan hjulet och axeln. Det är en smidig hjulet rörelse som ger en mjuk gång och därför måste dessa ändras vid behov. Om du har upplevt problem med styrningen eller ofta höra slipning ljud, knarrande ljud eller ovanliga vibrationer under körning måste du ha din bil upphängningssystem kontrolleras. Anges nedan är lite information om de vanligaste dåliga symtomen hjullager tillsammans med olika sätt att tackla denna bil problem.

Varför Hjullager skadas?

De mekaniska anordningar i bilen är ständigt i bruk medan du är på väg. Medan lagren är konstruerade på ett sådant sätt att de kan stödja fordonets vikt och underlätta jämn rörelse av hjulen, kan dessa rulle även under stress på grund av överdriven användning av fordonet. Så om ditt jobb kräver att du reser mycket på väg eller om du älskar att gå långa turer då och då, inte bara din bil äter upp miles, lagren kan också få slitna tidigare än du kanske tror. Detta problem måste åtgärdas snarast. Dessa kan skadas på grund av olika anledningar. Läckage från oljan tätningar som täcker lagren är en sådan fråga som måste tas om hand. Ibland kan smuts komma in i lagret hålrum, och hämmar bearbetning av lagren. Om förseglingarna hos lagren är lösa och vatten lyckas sippra igenom, kan dessa rosta på grund av exponering för vatten. Om sådana skadade lager inte ersätts snart skulle säkerheten för dem som reser med ett sådant fordon äventyras.

Vilka är de vanligaste tecknen på skadade Hjullager?

Detta problem som måste åtgärdas omedelbart. Väg katastrofer som kan orsakas på grund av detta problem skulle kunna undvikas om man tar hänsyn till den aspekt av bil underhåll. Om man är medveten om de tecken på sådana gemensamma bil problem, kan man göra nödvändiga reparationer. Här är lite information om tecken på skadade lager tillsammans med tips om vad en bil ägare måste göra på märker sådana tecken.

Ljud från ratten: Om squealing ljud blir starkare eftersom din bil tar fart är det tecken på utslitna eller skadade lager. Så håll öronen öppna för alla ovanliga ljud som kan uppstå från hjulet eller däcken som du förvandla din bil. Reparation behövs definitivt under dessa omständigheter.

Glapp i hjulet: Verkar hjulet för att vara lös? Utslitna hjullager lager är mest sannolika att orsaka glapp. Den lösa hjul nav och axel kommer så småningom att skapa glapp i hjulet liksom däcken. För att kontrollera detta problem, höja din bil och dra på ratten.

Hjulrörelser Känns Begränsad: Skadade lager kan ha en negativ inverkan på livslängden på däcken. Onormal däck och hjul spel kan orsaka betydande slitage på däck enheterna. Hjulen kan även få skiljas från fordonet. Denna bil problem kan också orsaka total brist på kontroll med ratten.

Slack Framfjädring: Felaktiga lager särskilt i de främre två däcken kan orsaka slapphet i buskarna som omfattar kontroll arm och ändar staven. Detta kan orsaka framdäcken att gunga. Således överbelastning på fordonet och brist på smörjning kan hindra bilens fjädringssystem.

Hur man ska hantera detta Car Problem

Även om det är alltid bättre att söka hjälp av en bilmekaniker, kan en genomför även en egen kontroll. Här är några instruktioner som du bör följa för att göra det.

Själv Kontrollera: Använd domkraften för att höja fordonet från marken och försöka snurra bakhjulen. Om rörelsen tillsammans med en skrapande ljud, kan skadade lager vara en källa till denna bil problem. En ovanligt fri rörlighet är också ett tecken på slitna lager. Kontrollera också navet temperatur efter körning i ca 15 minuter. Om det är varmt, måste uppmärksamhet ägnas. Ta bort hjulet, nav och bromsar. Leta efter repor eller förändring i form av lagren. Kontrollera om de är väl smorda.

Ändra Skadade Hjullager: Det hela handlar om att hur väl du behålla din bil. Så börja ta hand om din bil innan det är för sent. Vill byta däck lager, var 40.000 till 50.000 miles. Om du är en bil knarkare och en bra hand med verktyg, så du kan lika gärna göra det själv kontroll, men skulle det vara bättre att låta en mekaniker kontrollera kritiska enheter däckets montering. The Hub, bromsar och hjul kan behöva en översyn. Om en fördröjning görs att ersätta lagret, kan det visa sig vara farligt.

Väl fungerande bilen beror mycket på rätt hjullager, så fästa avseende eventuella slipning eller gnisslande ljud. Om du upptäcker något av ovan nämnda tecknen i bilen, har den här bilen problem fastställts till tidigast.

Bil Överhettning Problem
ABS lysa
Auto Painting Priser
Bilvax Jämförelse
Tread Wear Indicator
Hur man laddar ett bilbatteri
Vinyl sprayfärg
Airless färg spruta recensioner
Så här testar en startsolenoid
Sprutmålning Tips och tekniker
Bil underhållskostnader

Leave a Reply