Bad Generator Symtom

Generatorer är de enheter som tjänar elektrisk energi behov av din bil. Om generatorn misslyckas alla tillbehör som strålkastare, luftkonditionering och viktigast, kommer bilen tändsystemet misslyckas så småningom. Så det är mycket viktigt att du vet och lära sig läsa symtom på dålig generator, eftersom de kommer att se till att du inte är strandsatta och lämnade i sticket, när generatorn slutar fungera.

Hur fungerar en generator Arbete?
Har du någonsin undrat, varifrån kommer den elektriska kraften för att driva bilradion de drivande lampor och andra tillbehör ifrån? Ja, det kommer från bilbatteriet, men du behöver inte ladda bilbatteriet dagligen. Hur klarar bilen att hålla batteriet laddat och hålla alla elektriska apparater operativa dag ut och dag in? Hur det uppnår detta är genom en anordning som kallas generatorn som laddar batteriet när bilen är i rörelse. En “Generator” är det korta formuläret för “växelströmsgenerator”. En växelströmsgenerator är i grunden en dynamo, som omvandlar den mekaniska energin hos vevaxeln till elektrisk energi, som lagras i bilens batteri. Alla vitala system bilen, som de tändsystem är helt beroende av uteffekten från bilbatteriet, vilket i sin tur är beroende av generatorn.

Symtom på en dålig generator
Samtliga bil problem bäst löses av en kvalificerad mekaniker, men du bör också känna till varningssignaler om förestående enhet fungerar i bilen. Varje fel bil del eller enhet ger indirekta indikationer på sina problem. Vissa enheter har indikatorer som visar deras tillstånd, medan det enda sättet att kontrollera tillståndet hos vissa bil-enheter är att kolla själv. Det finns olika symtom som ger dig en förvarning om förestående problem.

Titta på Dashboard Indikator / service Ljus
Det finns en instrumentpanel indikator eller tjänst ljus, vilket indikerar tillståndet i växelströmsgeneratorn. Om det flimrar eller är avstängd, kan det betyda två saker. Antingen tjänsten Light LED är borta eller generatorn fungerar inte. Kontrollera båda fallen så snart som möjligt med en mekaniker eller göra det själv, med en DC-voltmeter.

Batteri Spänningsutgång Drop
Det bästa och bergsäkert sätt, där du kan känna villkor för din generator är att beväpna dig med en digital multimeter eller DC-voltmeter och kontrollera utspänningen från batteriet. Om det är konsekvent låg (mindre än 13 V) och minskar, då är chansen att antingen generatorn är helt eller delvis misslyckas eller om det finns ett problem med bilen själva batteriet. Hursomhelst, är det bäst att få det kontrollerat av en bilmekaniker.

Missljud
Många erfarna bilmekaniker kan berätta vad som är fel med en bil, genom att bara lyssna på den! Många års erfarenhet har tränat dem att veta vad som är fel bara genom att identifiera speciella ljud från dåligt fungerande delar. Vi dödliga kan inte förväntas förstå att ännu, men buller är en indikator på att något ska gå fel. En skrällande eller skramlande ljud kan vara en indikator på något som har gått fel med generatorremmen eller dess delar.

Minskad tillbehör Prestanda
En av de indirekta symptom minskas prestanda för olika elektriska tillbehör i bilen. Detta antyder, låg laddningsnivå i batteriet, vilket kan vara ett resultat av generatorn inte fungerar bra. I detta fall är en omedelbar checkup från en mekaniker rekommenderas annars kommer du följa den gradvisa avstängning av alla elektriskt manövrerade tillbehör i bilen.

Varje komponent i en bil är avgörande i den totala arbetstiden. Generatorn är kärnan elgenerator system är speciellt viktigt. Reparation är en kostsam strävan och vara vaken och se tidiga tecken på bilens enheten inte fungerar är det enda sättet att spara lite pengar.

Metallic sprayfärg
MP3-spelare Instruktioner: Installera en MP3-spelare
Vem uppfann MP3-spelaren?
Bilbarnstolar
Bärbar DVD-spelare för barn
Hur man fixar en punktering
Olja Pan Gasket
De flesta tillförlitliga bilar
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Hybridbil batterier
Dead Bilbatteri

Leave a Reply