Avgas läckage

En bils avgassystem är en säkerhetsmekanism som fungerar som bålverk mot ljud och luftföroreningar som kan orsakas av en bil motorns förbränningsprocess.

AVGASSYSTEM Bygg & funktioner
Avgassystemet har utvecklats för att filtrera och behandla avgaser från förbränningsmotorn. Den består av ett avgasgrenrör, förbunden med avgasröret, följt av den katalytiska omvandlaren, ljuddämpare och slutligen ändröret. Fördelaren samlar avgaser som släpps ut från olika förbränningscylindrarna och levererar dem till avgassystemet för behandling. Den katalytiska omvandlaren behandlar avgaserna som kolmonoxid och oförbrända kolväten och omvandlar dem till mindre skadliga gaser som koldioxid och andra föreningar. Ljuddämparen, som namnet antyder, dämpar ljudet skapas av bilmotorn medan avgasröret äntligen släpper de behandlade avgaserna.

Skada på någon av avgassystemet delarna kan leda till ett läckage av skadliga gaser innan de behandlas. Denna skada är vanligen orsakas av ansamling av fukt i avgaserna som leder till rost och korrosion. En annan anledning bakom skadan är direkt fysisk påverkan. Det är viktigt att läckan detekteras omedelbart och fixeras. Annars kan läckage av avgaser såsom kolmonoxid i kupén leda till allvarligt skadliga effekter.

Läckage Tecken
Här är några av de symtom som kan hjälpa dig att identifiera avgaser läckage.

Högljudd Roaring eller Popping Buller
Högt dånande eller poppar ljud som du kan höra varje gång du startar bilen, är ett symptom. Avgassystemet är i grunden skriker att få uppmärksamhet!

Kol Build Up & Rust
Det enda sättet man kan faktiskt kontrollera avgaser läckor är genom att ta en fackla och faktiskt med en titt på undersidan av bilen. Kontrollera hela monteringen avgassystemet och leta efter tecken på kol bygga upp och rost. Se till att du bär handskar, mask och skyddsglasögon. Med en stålborste, rengör kolavsättning och fysiskt kontrollera hål hela avgassystemet.

Gas lukt
Ett utmärkande gas lukt tillsammans med hög rökutveckling, vid start av bilen, indikerar ett läckage. Se till att du går till en omedelbar avgassystem kontroll när du märker en sådan gas lukt.

Fastställande Läckor
En snabb lösning är gips en speciell typ av spackel över hålen och täcka upp det med en burk lapp. Detta kan dock bara vara en temporär fix tills du kan få bilen till en auktoriserad serviceverkstad. Den bästa fix för ett avgassystem läcka svetsa delarna igen för att fixa hålen eller helt ersätta den avgassystemet delen om det är bortom räddning.

Så var det en kort översikt över de orsaker, skyltar och fixar för ett avgassystem läckage. Dröj inte reparera avgassystemet till varje pris, eftersom skador på hälsan genom läckage av gaser som kolmonoxid är oåterkallelig!

Bästa bärbara DVD-spelare
Bromsljus inte fungerar
Hur Clean Car Klädsel
När var den första bilen uppfanns
ABS lysa
Bilbatteri
Rengöring Bil Matta
Bärbar DVD-spelare för barn
Bilar
Bil Reparation Tips
Bil Målning Guide

Leave a Reply