Automobile säkerhetsklassificeringar

Under år 1769, välkomnade staden Paris första ångdrivna bilar (fardier à vapeur), uppfanns av Nicolas-Joseph Cugnot, men staden behövde inte vänta alltför länge för den första bil krasch. Två år senare, kraschade ångdrivna bil, driven av Cugnot, in i en vägg. Mary Ward var den första personen att dö i en bilolycka, i Irland, den 31 augusti, 1869. Hon följdes snart av en annan förare som kraschade sin bil på 25 feb 1899, i London.

På 1930-talet kom två läkare, Claire L. Straith och CJ Strickland, med ett förslag. De föreslog att passagerare i sätet bil använder bälten, medan man reser, instrumentbrädan i bilen vara vadderade för att förhindra skador på de åkande kastas mot den, på grund av effekterna av kollisionen. Strickland gick på att bli grundaren av Automobile Safety League of America. År 1934 genomförde General Motors, för att visa hur säker sina bilar var ett test barriär effekt. Automobile säkerhetsåtgärder i en eller annan form, införlivades i bilar av tillverkarna. General Motors kom med hastighetsmätare, elektrisk strålkastare, helt stål, splittersäkert vindruta, sido-guard dörrbalk, krockkuddar, etc. En annan biltillverkare, Saab tillämpade åtgärder flygsäkerheten i sina bilar, och installerat säkerhets burar. Mercedes-Benz, i syfte att säkerställa bil säkerhet, gjorde det till en vana att krascha-test prototyper av alla bilar på grund av för lansering. FN genom ett organ tillägnad bil säkerhet, tog initiativet och livräddning åtgärd som säkerhetsbälten infördes på marknaden.

Bil Standard säkerhetsklassificeringar

Beroende på resultatet av bil i säkerhetstester är betyg tilldelas bilen. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), en USA myndighet som arbetar under transportministeriet (DOT), är ansvarig för krocktester. En bil presterar bra i frontal-och sidokollision krocktester, rollover mätningar motstånd och dynamisk stabilitet tester som är obligatoriska NHTSA, tilldelas en 5-star rating. Den lägsta betyg delas ut av NHTSA är 1-stjärna. Den Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) har fört bil tester, som påverkar krocktest med offset hinder, sedan 1969. Försäkringsbolagen använder uppgifterna från IIHS, att döma bil försäkringsskulden.

I Japan har bilar klassade AAA (bäst), AA till B, C och D (sämst) beroende på säkerheten, de erbjöd. Den nationella organisationen för bilsäkerhet och offer “Stöd (OSA), arbetar under Japans ministerium för transport, reviderad det helt 2001. Japans nya klassificeringssystem gör det obligatoriskt för varje bil för att kvalificera dig genom tre tester, full frontal, frontal offset och sidokrock. Betyg baseras på hur mycket skydd bilen ger till den åkandes huvud, hals, bröst, mage, midja och ben. Enligt det nya betygssystemet, är en bil tilldelas en 6-star rating, om det faller under “liten risk” kategori, medan de under “vissa död” eller “skada” kategori tjäna en enda stjärna.

Innan alla bilar lanseras på marknaden genomgår det många tester för att säkerställa att det är okej att köra. Dessa tester utförs för att bedöma bilens stabilitet och hur mycket säkerhet man erbjuder passagerarna, särskilt under en olycka. En bil rating beror på hur den presterar under provningen.

Krocktest: Detta test utförs genom att köra en bil in i en fast barriär i ett föreskrivet sätt och med en förutbestämd hastighet. Efter kraschen är bilen tas isär för att samla information om skador på olika delar och strukturen av bilen. Baserat på denna information kan det bestämmas hur en bil kommer att fungera i en krasch.

Frontal Offset Crash Test: I denna typ av krocktest är barriären ytan täckt med hopfällbara aluminium. Fordonet att testa drivs mot fördämningen vid 64km/hr, på ett sådant sätt att 40% av bredden av fordonet utsätts för barriären på förarsidan. Som endast en del av bilens bredd bär hela bördan av kollisionen finns det en större skada på bilen. Den skadade bilen utvärderas för eventuell skada på passagerare. Under testet dummies upptar förare och passagerarplats. Efter provet är dockor kontrolleras för tecken på påverkan på huvudet, bröstet och benen.

Sidokollisioner krocktest: I detta test, är bilen som skall testas hålls stationärt. En vagn med en hopfällbar aluminiumyta i fronten, och väger 950 kg, baggar i bilen på förarsidan. Som med de flesta krocktester finns dockor i bilen. Senare, de kontrolleras för effekten att effekten har haft på dem. Den skadade bil utvärderas för styrkan av dess struktur och skyddar den lämnas till provdockorna under testet.

Numera innehåller en bil mikroprocessor teknik, sensorer och många andra saker som arbetar tillsammans för att tillhandahålla avancerat skydd för passagerarna. En köpare förväntar sig en bil att ha de flesta eller alla följande säkerhetsfunktioner, innan han på allvar anser att det för köp.

Automobile Säkerhetsfunktioner

Barn passagerarnas säkerhet: En bil måste ha en bestämmelse om att installera en bilbarnstol. De flesta amerikanska delstater har en lag som ett barn under 4 år och väger mindre än 40 pounds och färdas i en bil, måste bäras i en bilbarnstol som uppfyller godkända standarder. För måste barn under 16 använder bälte. En bilbarnstol är en bil säkerhetsanordning för att skydda barn från skada under en bilolycka, vilket är en viktig orsak till barn dödsfall.

Huvudstöd: Huvudet-Resten av framsätena måste ha tillräcklig höjd och måste placeras nära bakom huvudet. I en påkörning bakifrån, är huvudet på den person i framsätet kastas tillbaka mot huvudet vila pga påverkan. Ett huvud-vila med mindre än optimal höjd skulle kunna fungera som ett stöd och personen kan upprätthålla nackskador.

Krockkuddar: Twin krockkuddar som stöds av säkerhetsbältena kan effektivt skydda framsätet åkande i en bil krasch. Luft rusar in i krockkuddar omedelbart efter kraschen, och passageraren faller på dem i stället för ratten eller instrumentbrädan. Säkerhetsbälten fungerar som ytterligare återhållsamhet på passageraren rör sig i riktning framåt.

Låsningsfria bromssystem: I en nödsituation, när en förare applicerar tryck på bromspedalen, tenderar han att fortsätta att tillämpa den. Detta resulterar i en låsning av hjulet och gummit i kontakt med vägytan blir uppvärmd och löser och medar bil utom kontroll. Helst ska en sätta press på pedalen och släpp den för att minska hastigheten på hjulets rotation. Om detta görs flera gånger, kommer det att resultera i minskad hastighet utan pendlade utom kontroll. Nya bilar använder mikroprocessorer för att pumpa bromspedalen, vilket undviker sladd.

Traction Control: Antispinnsystem leds av en mikroprocessor i bilar med avancerad teknik. Traction är friktionen mellan hjulen på din bil och vägytan. Denna friktion håller bilen hanterbar och säker. Körning på en våt väg är inte lätt eftersom det är film av vatten mellan vägytan och hjulet. Det resulterar i förlust av friktion. Minskning av hastigheten återställer friktionen. I en sådan situation, tar ett antisladdsystem styrs av en mikroprocessor korrigerande åtgärder. Mikroprocessorn minskar den effekt som appliceras på snurrande hjulen. Ytterst är friktion återställs och bilen återfår sin smidighet.

Rattstången: Denna typ av rattstången är utformad för att bryta och kollapsa vid nedslaget. I en bil krasch, när en förare kastas mot ratten, rattstången raster och veck. Det kollapsar, tar med sig det inre röret och styraxeln, vilket kollapsar ratten. Föraren flyr den fulla effekten av kraschen.

För en biltillverkare, har auto säkerhetsklassificeringar blivit en viktig fråga. Konsumenterna ger avgörande betydelse för betyg auto säkerhet, samtidigt som man köper en bil. En bil med ett lågt betyg, har ingen chans att överleva på marknaden. Dock bil säkerheten inte relaterade till hårdvara bara. Den innehåller disciplin hos föraren också. Säker körning är det bästa måttet man kan använda.

Used Car bildelar och tillbehör
Bilvax Jämförelse
Bil problem
Hur man rengör batteripolerna
Bilen startar inte – FAQ
Bil Generator Problem
Broms rotorer Byte Kostnad
Färgtoning Borttagning
Chrome sprayfärg för bilar
När man byter Rotorer
Bil Målning Guide

Leave a Reply