Automobile Bättringsfärg

Din bil betyder mycket för dig oavsett dess kostnad, storlek, gör och hur nya eller gamla det är. En liten repa över det känns väldigt dåligt. Men vad efter en sådan repa? Naturligtvis kommer du inte föredrar att hålla den i samma skadat skick och ledsen varje gång du ser på det. Varför inte satsa på en bil Bättringsfärg och föra tillbaka charmen i din bil.

Repor och bucklor är oundvikliga även om du kör med optimal vård. Sådana repor, hur små de än kan vara, tenderar att förstöra utseendet på din fantastisk bil. Dessutom blir det skadade området också känsliga för rost, förvärrade utseende ytterligare. Därför är det alltid bra att åtgärda problemet omedelbart för att förhindra ytterligare skador. Bättringsfärg är rätt tonic för att göra din bil så vacker som tidigare på kortare tid och kostnad. Allt du behöver göra är att plocka upp en färg som matchar den för ditt fordon. Processen innebär många andra saker och måste genomföras mycket noggrant för att få en maximal naturlig effekt och behålla den ursprungliga utseende av fordonet. Förfarandet inbegriper följande:
Maskeringstejp: Maskeringstejp skyddar ytorna intill det skadade området från beröring upp processen. En god kvalitet maskeringstejp fastnar ordentligt och kan skalas bort lätt utan att lämna några rester eller skada färgen på din bil.

Maskering Film / Papper: En maskeringspapper blockerar intilliggande paneler från över spray. Använd inte maskeringsfilmen på panelen direkt, vilket kan leda till en synlig tejp linje efter det har avlägsnats. Gör en linje med en maskeringstejp först, sedan bandet maskeringsfilmen på den befintliga bandet.

Hög slippapper: Detta är den grundläggande sak som krävs för att rengöra den skadade ytan. Det kliade området är mycket benägna att rosta. I ett sådant fall kan du använda en högre sandpapper och rengör rost.

Primer: En primer appliceras direkt till plåten för att bilda en perfekt yta för att måla över. Tillämpa en primer är ett måste i Bättringsfärg process eftersom dess bindning och fyllighet gör den skadade ytan jämn och därmed lämpliga att målas.

Base Coat: Detta är den verkliga färgen, samma som färgen på fordonet. Medan du köper färgen, måste du kontrollera om det är metall eller akryl och vad är märke och modell på fordonet du planerar att måla.

Klarlack: Som namnet antyder är det en klar, genomskinlig och glänsande färg. Detta skyddar bilen från UV-strålar och ger en klassisk glans till färgade ytan.

Den Bättringsfärg finns i olika former. Det finns som en färg som appliceras med en borste. Det kommer också i form av en aerosolspray, i vilken färgen förseglas i en trycksatt behållare och frisätts i en fin dimma när knappen av sprayflaskan trycks. Det kommer också som en färg penna, som du kan använda direkt på ytan.

Här är förfarandet för att reparera repor på bilen med bilen Bättringsfärg.

Hitta rätt bil färg för din bil. Samtidigt gör Bättringsfärg jobb på din bil, kom ihåg att först testa färgen på ett dolt område. När färgen appliceras på bilen, kan du inte ändra det.
Ge din bil en grundlig tvätt och torka bort det helt. Om du inte kan ha en komplett biltvätt, rengör repad yta med en trasa doppad i lösningen av mild tvål och vatten.
Ta prep lösningsmedel och en mjuk handduk. Ta den nödvändiga mängden prep lösningsmedel på handduken och använda den för att rengöra fett, vax, olja och andra föroreningar från underlaget.
Sand problemområdet med hög slippapper gjord för fordonsindustrin färg.
Applicera 2 till 3 lager av primern över ren metall. Håll ett avstånd på 5-10 minuter mellan varje skikt. Om du vill blanda primern, använd en våt sandpapper över detta område efter 20 minuter.
Applicera basbeläggningen. Applicera så många lager som krävs för att täcka det skadade området. Håll ett avstånd på 5-10 minuter mellan varje skikt. Kom ihåg att måla två inches bredd klokt och längden runt det skadade området. Använd aldrig våta sandpapper eller prep lösningsmedel i mellan skikten av Bättringsfärg.
Vänta i 20 minuter efter applicering av det sista lagret av basbeläggningen är över. Sedan börja tillämpa klarlack. Du kan använda 2-3 lager, men håll ett gap på 10-20 minuter samtidigt som varje lager.
Om Bättringsfärg inte glansig nog, använd en hårtork för att värma området och har en slät och blank yta.

Alternativ till Car Bättringsfärg: För mindre repor på karossen, kan du använda en scratch remover, bilvax eller en polering förening.

Scratch Remover:
Om repor är inte mycket djup, kan de lätt avlägsnas genom att bara tillämpa en scratch remover.
Använd en handduk trasa Terry och tillämpa scratch remover i en cirkulär rörelse över scratch.
Repan kommer att tas bort efter några ansökningar.

Bilvax: Vaxning bilen ger ett ultimat glans till det. Den bildar en tunn, genomskinlig film över billack som omfattar mindre repor, stenskott, förhindrar rost på ytan och skyddar den från den hårda miljön.

Först rengör bilen ordentligt och torka den.
En kvalitet vax utan slipmedel, är en mjuk svamp och en ren mjuk trasa handduk allt som du behöver för att vaxa bilen.
Det är bättre att parkera bilen i en nyans och börja arbeta på ett avsnitt åt gången.
Applicera vaxet med svamp och vänta i 5 minuter.
Nu kan du använda en ren och mjuk handduk och polera vax i cirkelrörelse.
När du är klar med hela bilen, rengör omålade områden av fordonet.
För bästa resultat, vaxa bilen var 3-4 månader.

Polermedel: Ta bort fina repor på glaset av bilen är inte en stor uppgift.

Gå till en polering förening som innehåller den finaste slipmedel.
Ta en liten mängd polermedel på en svamp och applicera den över repor i en cirkulär rörelse tills de blir mindre synliga.
Överdriv inte.
Nu, tvätta området ordentligt.
Använd vax över den enligt ovan nämnda instruktioner.

Gå till beröring upp färger eftersom det är det enklaste sättet att reparera repor och upprätthålla skönheten i din stilrena bil.

Bilvax Jämförelse
Bästa Bilbatteri
Spray bilvax
Chrome sprayfärg
Bil måla jobb Priser
Tips för rengöring av bilen Matta
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Bil larm Problem
Främre hjulinställning
Hur att hoppa starta en bil
Varvräknare Felsökning

Leave a Reply