Automatisk växellåda Problem

Bilmodeller med automatlåda producerade ursprungligen var mycket enkelt, eftersom de var mer beroende av sina mekaniska komponenter. Den nya rasen av automatlåda bilar beror dock på en mängd komponenter – mekaniska, hydrauliska och elektroniska – alla arbetar i perfekt synkronisering. I själva verket är detta perfekt synkronisering en nyckel till din bil överföring och störningar av samma är vad som orsakar din automatlåda vackla.

En överföring är den enhet som överför kraften som genereras av motorn till drivhjulen på din bil via axeln. Framför-hjulsdrivna bilar kraft överförs till framhjulen, i back-hjulsdrivna bilar den överförs till bakhjulen, och i all-wheel-drive eller 4-wheel-drive (mer känd som en 4×4 ) är effekten överförs till alla fyra hjulen i varierande proportioner. Men hur vet du om en bil har en manuell eller automatisk växellåda? Mycket enkel: Medan en manuell växellåda bil har tre fotpedaler – koppling, broms och gaspedal har en automatisk växellåda bil bara två – broms och gaspedal. En manuell växellåda bil har en växling, som ersätts med en spak för parkering, neutral, och engagera sig i en bil med automatisk växellåda.

Motorn på en bil körs bäst vid en viss varvtal, och arbetet av kraftöverföringsenheten i en bil är att överföra optimal effekt vid varje steg med hjälp av olika kugghjul, hålla RPM i en bekväm område. Det är därför du alltid använda den första växeln vid förflyttning från stillastående. Som din hastighet ökar, kommer du att hålla växling till en högre växel. Du gör detta redskap-förändringen med manuellt kopplingen och växelspaken i en bil med manuell växellåda. En bil med automatisk växellåda inte kräver att du gör växlingarna, kommer den att göra det automatiskt med hjälp av en rad sensoriska utrustning.

Diagnostisera problem med överföringen är mycket lättare när det är manuell växellåda, som grov växling är det mest uppenbara symptom på densamma. När du försöker flytta växel manuellt, får du en känsla av att skiftet är inte jämn. Du tar genast bilen till en auktoriserad mekaniker där felet åtgärdats, vilket orsakar en minimal buckla på fickan. Detta är vanligtvis inte möjligt med en automatisk växellåda, vilket anses vara en nackdel med denna överförings typ. Eftersom transmissionen problemsymptom i denna typ endast bli uppenbart efter betydande skadan är skedd – som kan vara lite för sent, är chansen att skadorna kan bli stora och kosta dig rejäl summa i reparationer.

Problem med en automatisk växellåda

Som vi nämnde tidigare är synkronisering av olika komponenter i automatisk växellåda viktigt, och utan den, är du skyldig att uppleva en grov rida. Den automatiska transmissionen på de senaste bilar består av en mängd olika komponenter. Dessa inkluderar: Planetväxel apparater, det hydrauliska systemet för att styra och aktivera kopplingen, momentomvandlaren som fungerar som en koppling gör att fordonet står stilla med motorn igång och växel, guvernören och gasvajer bildskärm som känner av när i växla (i äldre modeller) och datorn ombord som känner olika parametrar vilket underlättar exakt växling, och ger dig frihet att välja mellan inställningarna för hög effekt eller bättre körsträcka.

Hur alla dessa komponenter arbete är ett mycket komplext ämne. Bearbetning av alla dessa komponenter i perfekt harmoni kräver hög precision och en sekunds noggrannhet. Funktionsstörningar i ens en komponent kan orsaka oönskade resultat under sändning växling. Smidig övergång händer när du inte kan höra det, men i stället känns det när på samma acceleration din makt plötsligt faller ner men hastigheten ökar. Det är något fel när du kan känna växling, men samtidigt också höra ett klirrande ljud från växellådan. Dessutom finns det något riktigt fel när du känner en rysning med varje växling. Du bör också hålla ett öga för transmissionsolja (olja) läckage, samt dess färg och lukt, om du är för att diagnostisera överföringsproblem innan avsevärd skada är skedd.

Skötsel av den automatiska växellådan

Eftersom du inte har någon roll i växel-förändring när använder ett fordon med automatisk växellåda, risken för växlarna få felaktiga på grund av den mänskliga faktorn är obefintlig. Den viktigaste ingrediensen som kommer att hålla den automatiska växellådan utför som ny är transmissionsolja. Du vet hur viktigt byte av motorolja i tid är, och den allvarliga skada som kan uppstå om du inte gör det. Samma är fallet med byte transmissionsolja, men detta är ett område som är väldigt ofta försummas, vilket resulterar i plötslig och allvarliga skador på växellådan.

Om du får din bil servas på ett företag som anges tjänst utlopp, behöver du inte oroa dig för de olika oljebyten som din bil kräver. I all sannolikhet dina fordon hela tjänsten detaljer kommer att upprätthållas, och alla nödvändiga förändringar och service kommer att ske i tid. Problemet är att de flesta kommer att gå till sådana serviceställen först när deras fordon är nya. Den allmänna uppfattningen är att när fordonet blir gammal, kommer även den lokala mekaniker göra. Detta är en anledning till varför du måste hålla ett underhåll uppgifter om alla tidigare service och olja förändringar – från den dagen du köpte bilen. Byte av motorolja är en vanlig funktion och kommer att göras vid varje service. Du bör veta när denna olja senast ändrades och, ännu viktigare, när det måste bytas härnäst.

Se till bilen handboken och följ alltid vad din fordonstillverkaren antyder. De har gjort en hel del forskning och utveckling för att veta vad som passar din bil bäst, och hur ofta du måste ändra transmissionsolja för att undvika problem. Om tillverkaren föreslår att du ändrar din automatlåda olja efter varje 40.000 miles, gör det i tid. För att vara på den säkra sidan, få oljebyte gjort runt 35.000 miles märket. Detta kommer inte att skada på något sätt, men kommer att se till att överföringen enheten fortsätter att utföra som ny.

En av de främsta orsakerna till de problem som uppstår när oljan byts använder fel oljekvalitet. Varje tillverkare nämner tydligt vad oljekvalitet ska användas vid oljebyte. Se till att din mekaniker använder den angivna oljekvalitet, och inte någon variant bara för att den ideala oljan inte är tillgänglig eller den nya varianten är billigt. Använda fel transmissionsolja, kan dock små skillnaden, kan visa sig vara mycket ödesdigert för ditt fordon överföringsenhet. Det är också möjligt att din mekaniker har sagt att han har använt den angivna oljekvalitet, men i verkligheten har använt olja av någon annan klass, möjligen överblivna efter byte av transmissionsolja för vissa bil av ett annat märke. Alltid göra det till en vana att vara närvarande när din mekaniker blir oljan förändrats. Också se till att han ändrar oljefiltret. Använder en gammal filtret förorena den rena oljan komma med alla tidigare oljor föroreningar.

Det finns flera andra mindre problem som kan uppstå med en automatisk växellåda. Korrekt och lämplig vård är allt som krävs för att avvärja eventuella skador. De flesta av de problem som du kanske märker kanske bara behöver några mindre stämning. Om du märker att växeln inte flyttas smidigt eller skift på udda tider, kan problemet vara mindre ett med färddator. Vissa inställningar kan ha fått störd, som orsakar problemet. Vad krävs vanligtvis är omkonfigurering datorn vilket ger mjukare och snabbt växlingar. En försening i att få detta gjort att ha någon inverkan på datorn, men på de mekaniska delarna som hjälper i växling.

När du ger din bil för en normal service alltid be mekaniker att kontrollera ens den minsta läckage av olja från överföringsenheten. Om läckage märkt be mekanikern att få läckan tätas. Om läckan är extremt liten naturen och mekaniker säger att oljeläckage kräver en packning förändring som skulle kräva honom att ta bort hela enheten, strunta i det för tillfället, men får den ersättas när man går in för ett oljebyte. Se bara till att oljenivån bibehålls, och ibland hålla kontroll på en ökning av oljeläckage.

När ett problem är märkt, agera omedelbart

När man vänjer sig överföringen smidigt växling, kommer du att kunna märka även den minsta förändring när enheten utför oönskat. Vänta inte för senare, istället besöka din mekaniker så snart som möjligt och be honom att göra nödigt. Det kan vara något mycket mindre som kan lösas omedelbart, men genom att ignorera det du kommer sannolikt att stava problem för dig själv som det underliggande problemet är sannolikt att få mer allvarligt, och så småningom påverka andra delar av bilen. Om ignoreras under en längre tid, kan även små problem leder till stora funktionsstörningen – vilket kan kräva en total översyn i gengäld.

Det är alltid bra att vara uppmärksam och klok. I det ögonblick du märker något fel bör du ta till professionell hjälp. Det gäller inte bara för din automatiska fordon växellåda, men gäller absolut alla fordon, och absolut någon komponent. Mindre problem är kända för snöboll i stora problem. vad som kan lösas i ett par dollar när du är klar i tid, kan kosta dig en förmögenhet. Mer tid du tar itu med problemet, kommer djupare hål i fickan får!

MP3-spelare Instruktioner: Installera en MP3-spelare
Första bil som någonsin gjorts
Dashboard Varningslampor
Bilreparationer
Fläktmotorn Motstånd
Sprutmålning Möbler
Audio Books
Hur en momentomvandlare Work
Latex Spray Paint
Bil Fönsterhiss Reparation
Hur du köper ett bilbatteri

Leave a Reply