Audio Books

Om du är en av de människor som helt enkelt inte vill läsa, så ljudböcker är precis det rätta för din. Vad sägs om curling upp i sängen lyssnar på din ljudbok? Väl ljudböcker har varit en revolution i boken, förlagsbranschen med nästan alla klassiska bok nu i ett ljudformat.

Historia ljudböcker

Idén om ljudböcker sitt ursprung i 1931 med tillkomsten av böcker för vuxna Blind projekt som syftar till att hjälpa de blinda vuxna. Den första ljudbok serien publicerades 1932. Under år 1935 som en del av att ta samma projekt längre godkände kongressen gratis utskick av talböcker för blinda medborgare. Framsteg inom teknik och uppfinningen av den bärbara kassettbandspelare hade ljudböcker ökar i popularitet – av det sena 1960-talet biblioteken ingår också dessa i sina samlingar, främst på vinylskivor men även på kassetter. Även de tidigare ljudböcker bestod av pedagogiska inspelningar snart ljud boksamlingar hade självhjälp band och litteratur också. År 1970 ett företag som heter Books på band Corporation startade hyra planer för distribution av ljudböcker.

Fram till år 1992 Nationalbiblioteket service för blinda och rörelsehindrade nätverk hade cirkulerat miljontals talböcker till mer än 700.000 handikappade lyssnare. Idag med fördelen av cd-skivor och den stigande inflytande av Internet, har talböcker blivit en mycket bekväm informationskälla samt underhållning som kan delas över Internet genom att ladda ner eller till och med peer-to-peer-delning. En annan trend som är att fånga upp är att pocketböcker säljs med en kopia av den ljudbok CD som har ökat i popularitet de ljudböcker. Idag är dessa böcker säljs antingen i cd-skivor, kassettband eller ens digitala format som MP3 och WMA.

Fördelar och nackdelar med ljudböcker

En ljudbok ger publiken bekvämligheten med att få den information utan att läsa det. Också spelar upp en viss del som inte var begriplig är en extra funktion som är av stor betydelse i ljudböcker. Dessa böcker kan lyssnarna att lyssna på utvalda delar av en bok och även upprepa segment för bättre förståelse. Människor som lyssnar på ljudböcker medan du läser i själva boken kan lära sig ord som de kanske inte förstå medan endast läser boken.

Ljudböcker är en källa till stor hjälp när du tar anteckningar och eftersom du kan pausa och spela och även styra hastigheten på läsning som hjälper dig att förstå innebörden och vidta tillräckliga anteckningar. En dialogruta eller ett samtal i en bok kan bättre förstås i ljudformatet på grund av röst modulationer och andra vokala signaler. Kanske den största och enda nackdelen med ljudböcker är att de förstör det roliga i det gamla hederliga vana att läsa aktuella böcker. Talböcker uppmuntrar inte barnen att läsa utan ger ett enkelt alternativ för att läsa, vilket är dåligt eftersom läsning är en vana som kan vara mycket berikande om inculcated i unga år.

Populära ljudböcker

Om du undrar om alla de populära böcker som har omvandlats till ett ljudformat, här är en lista över vad som håller barn och vuxna hooked.

Barnlitteratur: Aisopos fabler, Little Women, Djungelboken, Heidi, Peter Pan, White Fang, äventyr Tom Sawyer, The Adventures of Huckleberry Finn.

Klassiker: Tale of Two Cities, A Christmas Carol, för att döda en Mocking Bird, Stolthet och fördom, Shrugged Atlas, The Hobbit, Moby Dick, Rebecca, Frankenstein, Greven av Monte Cristo, Krig och fred, Anna Karenina.

Poesi och musik: Hamlet, Julius Caesar, Othello, Romeo och Julia, Macbeth, en vy från bron, Poems av Emily Dickinson.

Förutom de som nämns ovan finns det miljontals ljudböcker från biografier och självbiografier till hälsa, humor, poesi, mystik, musik eller något annat ämne under solen som du kan lyssna på. Så nästa gång du inte känner för att läsa, prova att lyssna på en ljudbok! Du kanske bara gillar idén.

Bromsoket Reparation
Hur fixar oljeläckage
Huvudcylinder problem
DIY Bilreparationer
När man byter Bilbatteri
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Rengöring Bil Matta
Bilbatteri Korrosion
Metallic sprayfärg
ABS-bromsar Felsökning
Bakre bromsbelägg Byte

Leave a Reply