Antifreeze Leak

Att köra en bil utan erforderlig mängd kylvätska i det är som att kalla en katastrof. Det är bundet till skada motorn i bilen, och därmed är bäst undvikas. I det ögonblick du ser några varningstecken på frostskyddsmedel läcka bör du stanna bilen och åtgärda problemet. Dessa varningssignaler kan inkludera skyhöga temperatur under huven, (vilket uppenbarligen skulle reflektera över temperaturmätaren), ånga kommer från huven, och naturligtvis varningsljus indikerar problem.

Vad är Frysskydd?
För att uttrycka det i de enklaste orden möjligt skulle definitionen av frostskyddsmedel vara “en vätska tillsätts vatten i kylsystemet av fordonet, för att sänka dess fryspunkt.” Även känd som kylmedel, är frostskyddsmedel i grunden en kryoskyddsmedel som används i en rad tillämpningar värmeöverföring, för att säkerställa att bilagor inte utsätts för någon form av fysisk stress på grund av expansion som sker när vatten blir till is. Intressant nog har frostskyddsmedel en lägre fryspunkt och en högre kokpunkt, jämfört med vatten. Antifrysmedel oftast gjorda av någon förening av eten. Det är också som korrosionsinhibitorer i den, att specifikt se till att de olika komponenterna i motorn inte utsätts för korrosion.

Vad används det för?
I vår dag till dag liv använder vi frostskyddsvätska som tillsats i radiatorn av fordonet, främst för att se till att motorn inte skadas på grund av överhettning. I fordon med en förbränningsmotor, drar frostskyddsmedel av överskottsvärme från systemet, för att säkerställa att motorn inte överhettas medan fordonet är i rörelse. Använda frostskyddsmedel med vatten gör att den flytande blandningen inte fryser och strömmar genom förbränningsmotorn jämnt. en av det bästa exemplet på frostskyddsvätska används i bilar är glykol, en tjock, färglös vätska som produceras artificiellt från vissa eten föreningar.

Hur kan du felsöka om det läcker?
Frostskyddsvätska läcka kan vara interna såväl som externa. Vid en intern läcka, finns det betydande möjligheter att problemet kan vara något större, till exempel en böjd motorblock och du kan behöva för att tå bilen till mekaniker för att fixa det. Å andra sidan är yttre läckage mycket lättare att diagnostisera och åtgärda. Fastställande av platsen där frostskyddsmedel läcker kan vara till stor hjälp för att diagnostisera problemet. Om det läcker från baksidan av motorn, är chansen att problemet ligger hos frysa kontakt, och ersätta den med en ny kommer att tjäna syftet. Å andra sidan, om det läcker i bilen, kan det vara ett tecken på skadad lägre slang, och du måste försöka fixa detta skada.

Hur kan Antifreeze läcka vara fasta?
Den enklaste möjliga problem som du kan möta i form av externa läckor är en dålig kylarlocket, som förlorat förmågan att bromsa flödet av vätska. I ett sådant fall, ersätta den med en ny är tillräckligt för att lösa problemet. Men om du inte turen kan problemet vara med radiatorn slangar eller kylare i sig. Det finns betydande möjligheter att din frostskyddsvätska läckan kan spåras till en spricka eller splittring i kylarslangar eller en lös slangklämma. Vid en spricka eller split, kommer du att märka en fontän av vätska sipprar ut från platsen. I så fall behöver du byta ut skadade slangen, antingen övre slangen eller nedre slang, med en ny. Du kan också kräva att byta slangklämmor, som tenderar att bli försvagas med tiden och kan inte hantera trycket av ångan.

Om problemet kvarstår med radiatorn själva, kan du ta till några lättillgängliga tillsatser som måste hällas i kylaren att fixa Pinhole radiator läckor. Du måste ha i åtanke dock att detta bara är en tillfällig lösning. Dessa Pinhole läckor är faktiskt beviset att överdriven slitage har lämnat din radiator olämpliga, och det måste ändras tidigast. Slutligen kan en spricka i översvämningen reservoaren orsakar också kylvätska läcka. I det här fallet, måste du fixa detta spricka – helst med lite lim, eller ersätta det med ett nytt.

I fråga om pengar och ansträngningar, fastställande frostskyddsmedel läckor genom att initiera tid reparation är mycket bekvämare än reparera eventuella skador på motorn. Vid interna läckor, som kan kräva professionell störningar kanske du måste punga ut runt $ 1000 eller så. Emellertid skulle externa läckor vara relativt billig att sköta, och ännu viktigare, kan du göra det på egen hand.

Remote Förrätter för bilar
Låsningsfria bromsar Problem
Latex Spray Paint
Bil Paint jobb
Generator Problem Diagnos
Vanliga bil problem
Bilbatteri sippra laddare
Hur man fixar en punktering
Hur fungerar en mp3-spelare Arbete?
Bästa bil Polish
Varningsblinkers

Leave a Reply