Airless Paint Sprutor och vapen

Airless färg sprutor kraft färg genom en sprutpistol, vilket finfördela färgen, som därefter kommer ut genom en liten öppning vid ett högt tryck, som liknar en trädgårdsslang fäst med en sprutpistol. Istället för en kompressor, kommer det tryck som appliceras på vätskan från en kolvpump enhet eller en motordriven membran. De kallas airless färgsprutor eftersom tryckluft inte används för att åstadkomma det erforderliga trycket.

Storleken på ventilens öppning och hästkrafter är de två siffror som du behöver för att kolla in när du vill bestämma kapaciteten hos en färg pistol. Större stora pumpar med större ventiler kan hantera tyngre färg beläggningar.

Ett brett utbud av ytbehandlingar och beläggningar kan appliceras med airless färg sprutor på kortare tid jämfört med andra metoder för att applicera färg. Dessutom kan dessa färg sprutor kan användas för att applicera beläggningen av färg oavsett på vilken tjocklek du vill ha.

Airless Färg sprutor är vanligtvis inte används för jobb sprej måla som kräver detaljerat arbete, t.ex. bilar eller skåp. De kan inte användas för sådana tillämpningar eftersom dessa Sprutpistoler gäller för mycket färg för snabbt. Dessa färg sprutor är idealiska för yttre och inre ytor såsom byggnader eller staket. Airless sprutor finns i olika utföranden och konfigurationer, men alla av dem har i allmänhet samma kontroller och funktioner. Det kräver en hel del påtryckningar för att tvinga en tung vätska som måla genom det lilla hålet i spetsen. Dessutom, måste det finnas tillräckligt tryck för att upprätthålla en lämplig mönster av besprutning som kommer ut ur spetsen.

Typer av högtryckspumpar färg spruta

Den lufttomt färg spruta grundläggande komponenter är: en pump, slangen, pistolen, och spetsen. Det finns två typer av pumpar – kolven och membranet – och båda fungerar mycket bra. Även om membranet typ inte kan pumpa mycket tjock färg, som kolvtyp kan hantera mycket väl. Därför kolvpumpen typ airless färg sprutor är mer mångsidig.

Den kolvpump: Denna typ innefattar flera komponenter som innefattar en kolv, backventiler och packning. När kolven rör sig uppåt skapar ett vakuum, så att färgen sugs upp inuti en kammare, som kallas flytande delen, och sedan när kolven kommer ner det driver färg i en högtrycksslang.

En tätning skapas av packningen så att det inte finns någon förlust av tryck under sprutmålning arbete. De airless färg sprutor som används av professionella är utrustade med packning som är självjusterande, vilket förhindrar för tidig bär och kravet på reparation.

Flödet av färgen från pumpens vätska avsnittet slangen styrs av backventilerna eller bollen och ventiler sits. Detta hjälper till att förhindra färgen pumpas bakåt genom den upptagningsröret.

Membranpumpen: En kolv är också används i membranet typ airless färg spruta, fastän på ett annat sätt. Hydraulvätska förflyttas av kolven för att flytta membranet, vilket resulterar i färg sugs upp och sedan skjuts genom slangen och sedan pistolen.

Membranet berörs inte av några rörliga delar. Kolvens och hydraulvätskan rörelse resultat i membranet rör sig upp och ner i ett mycket snabbt sätt. Även om ingen packning används i denna konstruktion, men backventiler måste användas.

Denna appliceringsmetod kräver ett högtrycksslang, som är klassificerat enligt pumpens maximala produktionen av tryck. Typiskt är den operativa trycket 3000 psi. Denna slang är mycket hård, vilket har förmågan att motstå betydligt stora mängder av tryck och är kink resistenta. Är det lämpligt att aldrig försöka reparera denna slang eftersom det kan resultera i en skada. Istället för att reparera det är bättre att byta ut den.

Den Airless sprutpistol

Den högtrycksspruta färg spruta styrs och spetsen hålls med hjälp av pistolen. Det ser ut som en pistol, eftersom det har en trigger och ett handtag. Så snart avtryckaren dragés, ventilen öppnas, vilket tillåter färgen att strömma genom spetsen på ytan som målas.

När man väljer en sprutpistol, är det viktigt att leta efter komfort faktor. Sprutpistoler är antingen 2 eller 4 finger pistoler. Dessa siffror anger antalet fingrar som krävs för att trycka av.

Valet av munstycke är beroende av pumpens kapacitet samt vilken typ av färg som sprayas. Valet av sprutspetsen kommer ha en effekt på effektivitet och prestanda airless färg spruta.

Dessa är de viktigaste komponenterna i alla airless färg sprutor. Dina krav och förväntningar kommer att avgöra vilken typ du väljer att köpa. Tänk på att ju tjockare färgen, desto mer ström du kommer att kräva.

Konvertera M4A to MP3
Så om du vill kolla en generator
Bilbatteri Tester
Cool Biltillbehör
Bil problem
Oljeläckage Reparation
Bil ljud och dess betydelse
TRUMBROMS Borttagning
Hur du ändrar en generator
Framhjulsdrift Bilar
Bilbatteri laddare Instruktioner

Leave a Reply