Airbrushing Tips och tekniker

Airbrushing kan användas för att måla något med leksaker, bilar, lastbilar, väggar, kläder och mycket mer. Det är viktigt att veta vilken färg kommer att vara lämpligt för en specifik yta. Akvareller, gouache, akryl, oljefärger och färger tecken är några av de färger som vanligtvis används för att airbrushing.

Vad är en airbrush

I enkla ord, är en airbrush en spruta konstruerad att spruta färg i olika mönster som sträcker sig från en tunn linje till ett brett band eller ett tunt skikt av färg till en tjock päls. Det finns i princip två typer av airbrush, intern mix och extern mix. Vid extern mix airbrush, luft och färg blandas utanför kroppen av airbrush, medan den interna mix airbrush, luft och färg är internt blandade. Dessa två typer är vidare indelade i enkla och dubbla åtgärder airbrush. Single action sprutor är sådana där luftflödet kan styras av användaren med hjälp av en avtryckare, medan dubbelverkande airbrush användaren kan styra både luft och färg flöde. Så kan de typer av airbrush listas nedan:
Enda åtgärd Intern Airbrush
Double Action Intern Airbrush
Enda åtgärd Extern Airbrush
Double Action Extern Airbrush

Airbrushing Tekniker

Airbrushing är en färdighet som tar tid att utveckla och förbättrar med praktik. Om den hanteras på rätt sätt airbrushing kan ge realistiska effekter. Följande är de grundläggande stegen för airbrushing för nybörjare.

Bekanta dig med Airbrush
Man bör vara försiktig när du väljer en airbrush. Forskning, rådfråga experter och först därefter köpa airbrush som kommer att tillfredsställa dina behov. Sedan, efter att få airbrush i ditt val, bekanta dig med komponenterna i airbrush. Många av airbrush tillverkarna tillhandahåller ett diagram som märker alla delar av sprutan. Förstå varje del, dess funktion och hur varje del passar till hela församlingen. För nybörjare är en enda åtgärd extern mix borste alltid ett bra alternativ.

luftkompressor
Detta är den viktigaste komponenten som kommer att leverera den erforderliga mängden luft för airbrushing. Den typ av kompressorn beror på den plats där du kommer att göra airbrushing, eftersom kompressorer kan vara bullrig och om du bor i en lägenhet behöver du en tyst kompressor.

Färg
Typ av färg beror alltid på det mönster som du vill måla och måla ytan. För nybörjare är det alltid säkert att använda vattenbaserade färger. Välj färg enligt den yta du vill måla.

övning.
Innan du börjar faktiskt måla på ytan, praktik på någon av trä eller plast yta. Avstånd airbrush från ytan och vinkeln är viktiga faktorer vid målning. Täck väggar och golv för att undvika overspilling. Använd trasa eller plastskivor för samma.

Tips om Airbrushing

Målningen kan bli bortskämd på grund av en stökigt airbrush. Så är det alltid bättre att rengöra airbrush innan airbrushing.
Det rekommenderas att du bär ögonskydd under airbrushing, eftersom färgen kan ha skadliga kemikalier.
Färger och färgämnen är skadliga och kan hälsoproblem vid inandning. Så använd en industriell dubbla filter mask när airbrushing.
Det är nödvändigt att låta översprutning försvinna. Använd en ventilator eller en sprutbox för samma. Sprutboxar är dyra, de har filter som drar all färg ångor.
Du ska veta hur man demontera och montera airbrush ordentligt.
Om du är nybörjare, börja med att använda vattenbaserade färger och senare gå vidare till andra färger.
Använd handskar vid rengöring av airbrush. Många av de lösningsmedel är gjorda av kemikalier som kan orsaka hudproblem.

Airbrushing är roligt och det finns tutorials som guidar dig med alla airbrushing tekniker. Man bör lära sig att hantera airbrush ordentligt och sedan airbrushing blir enkelt med praktiken. Airbrushing har en bred tillämpning och kan användas för att måla någonting. Allt du behöver är praktiken och de färdigheter kommer att utvecklas så småningom.

Dekaler för bilar
Hur man byter en strålkastare Switch
Hur Koppla ett bilbatteri
Bildelar
Audio Books
Custom Car Audio System
Nya bilar för 2012
Ström Windows fungerar inte
Bilvax Borttagning
Bil Underhållsschema
Bilbatteri laddare Instruktioner

Leave a Reply