ABS lysa

Om du äger en bil, då du äger naturligtvis dess innebär problem också. Och om det är en bil med ett låsningsfritt bromssystem, eftersom det är dator-styrd, risken för problem uppstår höga och sannolikt. ABS, känd som låsningsfria bromssystem, är en säkerhets-funktioner installerad i ett fordon för att hindra det från hjullåsning-och sladd vid nödläge. Det ger en grundlig kontroll på fordonets bromssystem och inte låta det förlora sin styrförmåga på kraftig inbromsning. Dessa saker har visat om genomförandet av flera ABS väg tester och statistik. Med alla dessa goody-goodies om ABS och prestanda det uppvisar, kan det finnas en möjlighet, efter någon tidpunkt, att dessa system kan visa sig ödesdigert. Och alla odds, bromsljus och ABS light vistas på under körning, är den mest kända frågan ses i ett fordon med ABS. Så hur kan det lösas är en fråga? Innan dess, låt oss se en kort introduktion på ABS bromssystem och dess funktion.

Drift av ABS-systemet

Visste du att ABS pumpar upp bromsarna 20 ggr / sekund? Denna åtgärd begagnar verkligen föraren att bibehålla en noggrann kontroll över fordonet även vid nödsituationer. Det observerades i primitiva gånger, en förare kör ett fordon, som var tidigare utan ett ABS-bromssystem, fick pumpa bromsarna manuellt för att förhindra spinning, hjullås och sladd. Men i modern tid har varje fordon ett låsningsfritt bromssystem installerat i den. De bromspedalerna är släta och unika, vilket gör systemet ska fungera effektivt när foten är planterade på dem. Så detta råkar vara några konventionella och teknisk information om ABS bromssystem.

Skälen till att ABS lysa

När lampan lyser, många panik och undrar om det finns ett problem med bilens indikatorlampan är elektrisk krets eller är det något annat! Tja, om föraren är lite tekniskt sunda, särskilt ljud om ABS-systemet, att han / hon kan upptäcka detta problem omedelbart att hjulet sensorn är defekt och ABS bromssystem är fel på grund av någon anledning. Ett ABS-system har en dator, en pump (motor) och ett par sensorer fixerade vid alla fyra hjulen hos ett fordon. Om någon av dessa sensorer råkar misslyckas blir ABS lampan på i tiden av rörelse eller när bilen är parkerad. Det kommer hända att fordonet kommer att stoppa normalt, men ABS-systemet inte kommer att fungera om du planerar att göra ett nödstopp.

Tvärtom, när ABS lampan lyser vid körning eller när bilen är i vila, det finns en möjlighet att du kan ha glömt att lossa parkeringsbromsen på något sätt. Men om du har släppt parkeringsbromsen och varningslampan fortfarande på, då indikerar ett problem med systemet. Problemet kan vara det hydrauliska trycket, som råkar sätta sig på ena sidan av bromssystemet vilket i sin tur reducerar bromsvätskenivån i huvudcylindern. Detta händer på grund av en läcka någonstans inuti hela enheten. Man bör åtgärda läckan i cylindern, om någon, och fyll bromsvätska till en lämplig nivå. En annan anledning under kapitlet om varför en nödbroms lysa i ett fordon, är parkeringsbromsen omkopplaren. Eftersom denna enhet är associerad med bromspedalen, det finns chanser att den inte fungerar i samband med åtgärden. Få bromsfaktorn pedalen inriktning kontrolleras ordentligt av en professionell mekaniker och även kontrollera elsystemet som förbinder bromsarna helt och hållet.

Alla dessa problem som nämns ovan är de verkliga skälen som stöder detta ämne. Ett annat troligt problem är de slitna bromsok. Bromsvätskan läcker mars tillstånd bromssystemet, varvid bromsbeläggen och bromsok är en del av systemet också, och därmed slitaget för samma! Så helst vara fallet furbish upp ABS-systemet och dess problem så snabbt som möjligt!

Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Förarlösa bil
Hybridbil batterier
Hur att hoppa starta en bil
Strålkastarglas Restaurering
Automotive Felsökningstips
Sprutmålning Möbler
De flesta tillförlitliga bilar
Cruise Control Problem
Bil Målning Kostnad
Airbrush schabloner

Leave a Reply