ABS-bromsar Felsökning

Tja, väcker vikten av en låsningsfria bromsar när en förare har att förhandla halt väglag eller någon form av våta ytor. Dessa är de tider då en nödsituation bromssystem som en Låsningsfria kommer ganska händig och visar sig vara ytterst viktigt, eftersom det hjälper till att bibehålla lämplig riktning kontroll över fordonet i sådana situationer. Om dessa system inte finns, finns det en möjlighet för ditt fordon hjul att låsa upp plötsligt, vilket resulterar i förlust av kontrollen över fordonet. Dessa är mekaniska system så det finns chanser för dem att möta misslyckanden så ofta. Således, om exakt felsökning utförs dessa bromsar kommer att se din säkerhet i sådana situationer. Ta en närmare titt på den här artikeln och ta reda på exakt vad jag talar om.

Det är inte alltid bilens motor eller annan elektronik som behöver regelbunden kontroll. Bromssystem eller ABS ofta förbises av många människor. Så i fallet om ditt fordon står inför ett misslyckande för ABS-bromsar, fastställande av detta problem bör vara en bra tanke, eller hur? Diagnostisera problemet låter en primär alternativ. Så sätt igång granska hela fordonet med hjälp av några av dessa “eventuella problem” tips och lösa problemet om varför abs bromsar fungerar inte alls.

Möjliga problem och symptom

Dessa är några av de vanligaste problemen med ABS-bromsar, varav förekomsten av en eller flera är säker orsakerna.

Slipning av bromsarna
Tung bromspedal
Pipig bromsar
Bil stannar efter en stund
Knastrande av bromsarna
Lösa rake pedalen går rätt till golvet

Den grundläggande funktionen hos en låsningsfria bromsar är att övervaka hastigheten på hjulen och utsläpp bromstryck till någon av hjulet, om det anser att hjulet är på väg att låsa upp. De gemensamma komponenter som utgör denna intrikat system är hjulhastighetssensorer, magnetventiler och en helt, fullt funktionella ombord datorsystem. Därför att faktiskt gå ut och göra en hel ABS bromsar reparation test är verkligen inte en lekman jobb. Om du är en otränad själ i bil problem är det bäst du arbetar dina problem ut med en professionell. Tvärtom är det ofarligt att bläddra igenom några felsökningstips som de som diskuteras här. Det är inte som du kommer att börja med att reparera jobbet omedelbart, skulle du?!

Felsökning av ABS-bromsar

Här är en snabbis i detta ämne, du kommer att behöva hämta felkoder i bilens ABS-system, med hjälp av ett avsökningsverktyg. Varje hjul sensor har en specifik kod. Du måste kontakta avsnittsindelningen informationen och sedan fortsätta med diagnoserna av dina ABS-bromsar.

Testa hjulhastighetssensorerna
ABS bromsar huvudsakligen driver på system hjulsensor vars uppgift är att ange att hjulet saktar ner och kan möjligen sladda på våta och hala vägar. I denna process kommer bromsar bilen utgör mjuk och pipigt. Så kontrollerar sensorn för normal kontinuitet och lika värde motstånd är första prioritet. Om du inte ser någon, är hela defekt.

Starta om ABS-systemet
Som du startar en dator, behöver du ABS-systemet en omstart också! Det finns chanser att instrumentpanelen varningslampor förblir under lång tid. Så om detta händer, stäng av bilen, vänta en stund och slå på tändningen igen. Detta indikerar ABS-systemet att starta om. Om lamporna fortfarande kvar på det finns definitivt några problem med enheten. Och om lamporna släcks, du hade en dålig behandlingen. En annan möjlighet kan vara smuts och sot fastnar inuti datorn för länge, vilket resulterar i totalt fel. Se till att du rengör all smuts med hjälp av en renare.

Kontrollera ABS Rotorer och bromsklossar
Om din bils bromsbelägg inte har ersatts i mer än ett år nu, det är men naturligt att bromsbeläggen skulle bäras ut till följd metall mot metall skrapar skapar dålig buller varje gång du bromsar. Detta är faktiskt rotorerna avhudningsmetoder till metall bromsskivan. Denna åtgärd förstör fruktansvärt rotorerna i stor utsträckning.

Elektriska problem
Elledningar, vissa batterianslutningar, säkringsdosan komponenter, etc, naturligtvis finns i ett fordon. Kontrollera om alla dessa elektriska problem avsevärt innan förhastade slutsatser. Om du kan hålla testare att kontrollera arbetsvillkoren för trådarna, gör det. Kanske kan det finnas problem med låg batteriladdning eller felaktig elektrisk jordning, tråd korrosion, etc. Alla dessa problem verkligen orsakar ett fel i ABS-systemet.

Kontrollera församlingen Magnetventil
En tvåvägs styrsystem av solenoidventilerna i ett ABS-system hjälper testa ventilaggregatet korrekt. Att utrustningen är lite överbord på fråga om pris, men i fallet om du kan få en, köra ett test genom att välja särskilda funktioner Prov och sedan Rehome. Detta kommer att aktivera alla magnetventiler och kommer att köra ett självtest med stöd av den inbyggda datorn.

Om när som helst längre du möter någon form av ABS-systemet inte fungerar, naturligtvis, först kan du alltid hänvisa till dessa praktiska tips diskuteras i denna artikel. Men om du fortfarande håller tvivel för att gå om ABS-problem bil broms, det ska vara klokt att du gör ett stopp över på en bensinstation för ytterligare hjälp.

Hjullager Buller
Bil Inredning och Design
Sprayfärg för plast
Hur att hoppa starta en bil
Bästa bil Polish
Däck Justering Kostnad
Billigaste New Car
Lamborghini Vs. Bugatti
Bad hjullagret Symtom
Bromsoket Reparation
Bil detaljer Priser

Leave a Reply